Hazaengedték a Dózsa György úti gázolót

M. Richárd, Dózsa György út gázoló
Molnár Richárd a hírTV Riasztás című műsorának nyilkatkozott (korábbi felvétel).
Vágólapra másolva!
Házi őrizetbe került M. Richárd, aki az ügyészség szerint gyorshajtás miatt okozott balesetet a Dózsa György úton, amelyben ketten meghaltak és többen megsérültek. A balesetet követő vizsgálat megállapította, hogy a gyanúsított az esetet megelőzően kokaint fogyasztott. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.
Vágólapra másolva!

Legalább négy rendőr hozta a bíróságra a férfit, aki a gyanú szerint nagyon gyorsan ment és okozott halálos balesetet Budapesten, a Dózsa György úton. A balesetben egy ember azonnal, egy pedig a kórházban meghalt, többen megsérültek.

A kezén akkor még bilincs volt, azon pedig vezetőszár.

De az ismerősei is ott voltak a bíróságon. Pontosabban a bíróság előtt várták. Két barátja, illetve a barátnője. A nő maga is szerepelt a hírekben az elmúlt napokban, miután brutálisan megvert egy másik nőt azért, mert állítása szerint az lefeküdt a barátjával, vagyis a mostani ügy gyanúsítottjával, M. Richárddal.

A verést egyébként egy barátnője felvette a telefonjával.

Maga a baleset több mint három hónapja történt. A férfit azonban csak két napja vették a rendőrök őrizetbe. Azt mondták, mostanra gyűlt össze annyi bizonyíték és szakértői jelentés, hogy ezt megtehessék. Igaz, az elmúlt napokban ezt nem is tudták volna megtenni, a Ripost ugyanis úgy tudja, hogy M. Richárd a Seychelle-szigeteken nyaralt a barátnőjével. Azzal a nővel, aki féltékenységből megvert egy másik nőt, és aki ma a bíróság előtt várta.

Hogy ott voltak, arról ők maguk is beszámoltak, és az egyik közösségi oldalra több fotót is feltöltöttek.

Forrás: Instagram

Ha ide nem is utazhatnak el, ezután is találkozhatnak majd, hiszen a férfinek nem kell börtönbe mennie. A bíróság ugyanis úgy döntött, nincs szükség a férfi előzetes letartóztatására, amit az ügyészség azután indítványozott, hogy a rendőrség halált okozó baleset miatt eljárást indított.

Így M. Richárd szabadon kisétálhatott a bíróságról.

Hazaengedték M. Richárdot. Forrás: Origo

A bíróság előtt mindössze annyit mondott, hogy:

A két ember halálát okozó balesetről azonban nem akart beszélni.

Pedig a rendőrök szerint a bizonyítékok és a szakértői véleményekből kiderült, hogy M. Richárd okozhatta a balesetet, mert túl gyorsan hajtott. Ráadásul egy másik baleset miatt is folyik már ellene eljárás.

A bíróság megalapozottnak találta a bűnismétlés veszélyét, mivel nemrég hallgatták ki egy korábbi közlekedési bűncselekmény miatt, és ennek az eljárásnak az ideje alatt történt a májusi, Dózsa György úti baleset. A bíróság mégis úgy döntött, hogy elég a házi őrizet - mondta el megkeresésünkre a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Gasz Péter azt is elmondta, hogy

Az ügyészség az ítélet ellen fellebbezett.

M. Richárd - aki információink szerint ismert alakja az éjszakai életnek - többször állt már bíróság előtt, és a sajtóban megjelent információk szerint nem egyszer ült már börtönben. Egyik vádlottja volt a kecskeméti maffiapernek, és annak a Radnai Lászlónak volt az embere, aki később a kilencvenes évek leszámolásos gyilkossági ügyekben zajló perek koronatanúja volt.

Frissítés:

Délután jelent meg a Fővárosi Törvényszéknek az üggyel kapcsolatos sajtóközleménye. Ebben azt írják, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján M. Richárd megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy

érvényes vezetői engedély nélkül vezetett, jóval túllépve a megengedett sebességet.

Ennek betudhatóan ütközött össze a Dózsa György úton, a Tüzér utca irányából érkező, szabályosan közlekedő személyautóval. A két jármű felsodródott egy trolibusz megállójába, ahol három embert ütöttek el. A baleset következében a vétlen autó két utasa meghalt, négy másik személy pedig megsebesült. A törvényszék közölte, hogy a balesetet követő vizsgálat megállapította, hogy

M. Richárd az esetet megelőzően kokaint fogyasztott.

A férfi cselekménye így kimerítheti a halálos közúti baleset gondolatlan okozásának vétségét és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklása vétségét is. A bíróság szerint a gyanúsított életvitelére vonatkozó nyomozati adatok megalapozzák a bűnismétlés veszélyét, ezért szükséges a házi őrizet.