Külügy: Egy magyar sérültje van a barcelonai terrortámadásnak

Barcelona La Rambla, tömegbe hajtott egy teherautó
Barcelona, 2017. augusztus 17. A helyszínről menekülnek az emberek Barcelonában 2017. augusztus 17-én, miután egy fehér furgon járókelők közé hajtott a járdára a katalán főváros Las Ramblas negyedében. Legalább két ember életét vesztette, sokan megsebesültek. (MTI/AP/Oriol Duran)
Vágólapra másolva!
A karja tört el egy fiatal nőnek a tegnap esti terrortámadásban. A magyar sérült turistaként érkezett Barcelonába, és nem kért konzuli segítséget.
Vágólapra másolva!
Magyar Levente Fotó: Csudai Sándor - Origo

- mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a mai sajtótájékoztatón.

A helyszínről menekülnek az emberek Barcelonában 2017. augusztus 17-én, miután egy fehér furgon járókelők közé hajtott a járdára a katalán főváros Las Ramblas negyedében. Forrás: MTI/AP/Oriol Duran

Eltört a karja

Az Origo információi szerint a sérült egy 30 év körüli nő, ezt nem tudták megerősíteni, azt sem mondták meg, honnan származik. Az viszont biztos, hogy turistaként járt Bacelonában, ahol tegnap este 13 ember meghalt és több mint 100 megsebesült, amikor egy fehér furgon a tömegbe hajtott.

A nőnek a karja tört el, amit már begipszeltek, és el is hagyta a kórházat.

Magyar Levente elmondta, hogy a magyar sérült nem kért konzuli segítséget.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A hajnali terrorista merényletnek viszont

sem a halálos áldozatai, sem a sérültjei között nincs magyar.

A katalán régió belügyminisztériuma korábban azt közölte, hogy a barcelonai merényletben a spanyolokon kívül további 21 ország állampolgárai sérültek meg vagy haltak meg. Akkor nem említették, hogy magyar érintettje is lenne a terrortámadásnak.

Ezzel szemben a spanyol polgári védelem szóvivője már arról beszélt, hogy a sérültek, áldozatok 18 országból érkeztek, és van közöttük magyar is. Azt nem részletezte, hogy milyen állampolgárságúak az áldozatok. A főkonzulátus folyamatos ügyeletet biztosít, a külképviselet a

+34 629745593-as számon

érhető el.