A többség szerint Vona Gábornak bocsánatot kellene kérnie a nyugdíjasoktól

Jobbik majális és Vona Gábor beszélgetés a Hajógyári szigeten
Jobbik majális és Vona Gábor beszélgetés a Hajógyári szigeten 2017 május 1-én
Vágólapra másolva!
A magyarok több mint kétharmada szerint Vona Gábornak, a Jobbik elnökének bocsánatot kellene kérnie a nyugdíjasoktól a Facebook-oldalán nemrégiben közzétett mondatai miatt - ismertették a Századvég Alapítvány közvélemény-kutatásának eredményét az M1 aktuális csatorna csütörtök délutáni Híradójában.
Vágólapra másolva!

Az augusztus 11. és 16. között felvett, ezer ember telefonos megkérdezésén alapuló kutatás szerint a lakosság 56 százaléka értesült Vona Gábor véleménynyilvánításáról. A bejegyzés szövegének ismeretében

a válaszadók közel háromnegyede (74 százaléka) sértőnek tartja Vona Gábor mondatait a nyugdíjasokra nézve és csak 16 százaléka nem érzi sértőnek a bejegyzést.

A lakosság több mint kétharmada (69 százaléka) pedig a történtek után elvárja, hogy Vona Gábor bocsánatot kérjen a magyar nyugdíjasoktól, míg ezt 21 százalék nem tartja szükségesnek.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Vona Gábor egy júliusi Facebook-bejegyzésében amellett, hogy üdvözölte azokat a nyugdíjasokat, akik képesek függetleníteni magukat „a politika manipulációjától”, két incidensre hívta fel a figyelmet, és úgy fogalmazott: a nemzeti ünnepeken rendszeres esemény, hogy

Majd így folytatta:

Szilágyi György, jobbikos képviselő ma egy sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva azt mondta: nem sértették meg a nyugdíjasok egészét, ezért Vona Gábornak nem kell bocsánatot kérnie a nyugdíjasoktól.