Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön sok napsütésre, igazi strandidőre számíthatunk - írja a Köpönyeg.hu. Eső nem lesz.

Országos hőség várható 30-33 fokos csúcsértékkel.

A tartós hőség veszélye miatt a fővárosra és nyolc megyére ismét figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Tolna megyében van érvényben az elsőfokú figyelmeztetés. A napi középhőmérséklet csütörtökön helyenként (főként a Duna-Tisza közén, délkeleten, Dunántúl keleti részén) várhatóan meghaladja a 25 Celsius-fokot. A legmagasabb hőmérséklet 29-33 fok között valószínű. Késő estére 19-26 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken kevés gomolyfelhő zavarja a ragyogó augusztusi napsütést. 30-35 fok várható délután.

Szombaton eleinte marad a száraz, napos idő; majd ÉNy felől erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől nyugat felől záporok, zivatarok alakulnak ki. ÉNy-on 29, DK-en 36 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap, augusztus 20-án borongós, szeles időre van kilátás. A nap első felében még többfelé, majd egyre kevesebb helyen fordul elő csapadék. 18 és 30 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Augusztus 17. az év 229. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 136 nap van hátra.

Ma a Jácintokat köszöntjük.

A Jácint görög eredetű férfinév, amely a görög mitológiai névnek a latin Hyacinthus formájából származik. Magának a jácint virágnak (Hyacinthus orientalis) a neve is a mondai alak nevéből származik. Női párja: Jácinta.

Heti mozipremierek

  • Az Emoji-film
  • Bébibumm
  • Annabelle 2. - A teremtés
  • Anyák elszabadulva