Snétberger Ferenc: Minden kollégám és a minisztérium is mellettem áll

Snétberger Ferenc gitárművész
Snétberger Ferenc gitárművész
Vágólapra másolva!
Mérhetetlenül igazságtalannak érzi a történteket - mondta Snétberger Ferenc gitárművész az MTI-nek, a Snétberger-központ körül kialakult helyzetről. Ahogy beszámoltunk róla, az ügy lényege, hogy a Snétberger-központ korábbi igazgatója 85 millió forint értékű szellemi termékként regisztráltatta a hátrányos helyzetű roma fiatalok mentorálására használt módszert. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az Origonak azt nyilatkozta: a kormány megoldja a helyzetet. Anyagi és jogi támogatást is adnak és azt mondta, bűncselekmény, amit a volt igazgató elkövetett.
Vágólapra másolva!
Snétberger Ferenc gitárművész Fotó: Bielik István - Origo

"Ebben a projektben rengetegen segítettek nekünk, akár magánemberek, néha 1000 forintos átutalással, vállalatok, önkéntesek, támogatók, az állam, pontosabban az Emmi, korábban a Norvég FM, az Európai Unió, a Svájci Alap, a Nyílt Társadalom Intézet, a dán VELUX Alapítványok, a rendezvényeinken való megjelenéssel ezrek, a szülők, a gyerekek a tanárok, civilszervezetek, akik pénzt, hangszereket ajánlottak fel. Sajnos mindenkit nem tudunk felsorolni, de meg lehet tekinteni a weboldalunkon. És akkor ennyi áldozat mellett van, aki nyerészkedni akar olyan vagyonon és pénzen, ami nem az enyém, nem magánembereké, hanem csak és kizárólag a gyerekeké, a gyerekek miatt jött létre" - mondta Snétberger Ferenc az MTI-nek.

Az alapítvány, egyeztetve az összes érintett szereplővel minden kérdésre igyekszik anyagi, vagy morális megoldást találni. "Minden kollégám mellettem áll ebben a kérdésben. A minisztérium teljes egészében a program mögött áll, Balog Zoltán miniszter úr támogatásáról biztosított, tegnap hívott az egyik legfontosabb támogatónk a VisFontis képviselője, de folyamatosan egyeztetünk a támogatóinkkal, ügyvédeinkkel. Együtt meg fogjuk oldani ezt az ügyet" - mondta a világhírű gitárművész.