Pedofilokról terjesztenek álhíreket az interneten

Vágólapra másolva!
Az interneten olyan hírek kezdtek el terjedni, miszerint pedofilok járják Pécs utcáit, gyerkeket erőszakolnak meg és rabolnak ki - tudta meg a TV2 hírműsora, a Tények.
Vágólapra másolva!

Fiatalokat molesztáló férfiakról terjed el álhír az interneten. Az egyik online hírportál még egy képet is mellékelt egy férfiről, akiről azt állítják, hogy megerőszakolt és kirabolt egy 12 éves kislányt. Az oldalon az is olvasható, hogy a rendőrség nagy erőkkel keresi a pedofilt. A rendőrség szerint viszont

semmi sem igaz a történetből.

Popovics Deján, a Baranya Megyei Rendőrkapitányság szóvivője azt mondta a Tényeknek, hogy a rémhírek valótlan tartalmú felhívások, amelyeket nem a rendőrség adott ki.

Egy szakember szerint

az álhíreket gyártók könnyen el tudják rejteni azonosságukat, ugyanis az ingyenes szolgáltatóknál pár kattintással létre lehet hozni egy webcímet, majd egy másik szolgáltatással egy távoli országban el lehet rejteni a tulajdonos adatait.

Az álhírek többségét egyébként a legnagyobb és legkedveltebb közösségi portálokon teszik közzé. A közösségi oldalak fejlesztői pedig nagy erőkkel próbálják kiszűrni a valótlan tartalmú anyagokat.