Halálos játék Pécelen - Valaki szögeket szór az útra

szögeket szórtak az útra, Pécel
Vágólapra másolva!
Szögeket szór valaki az egyik legforgalmasabb útra Pécelen – írta a Bors. Arra az útra, ahonnan nem messze az emberek az M0-s autópályára felkanyarodnak. Azzal, aki nem veszi észre, hogy kilyukadt a kereke, és 130-cal megy, tragédia is történhet. A helyiek rettegnek, és persze mérgelődnek, hiszen a gumik javíttatása sem olcsó. Az egyik pórul járt sofőr is beszélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

A Hősök útja. Ez Pécel egyik legforgalmasabb, és egyik leghosszabb utcája. Naponta 3000-4000 autó is elmegy itt. Többnyire minden nagyobb probléma nélkül. Bizonyos napokon azonban az elmúlt hónapokban ugrásszerűen megnőtt a defektek száma. Egészen pontosan három ilyen is volt. A helyiek először azt hitték, ez véletlenül történt, aztán rájöttek, hogy egészen más áll a dolog mögött. Valaki kifejezetten erre a célra – vagyis kerekek kilyukasztásra – készített szögeket szór az útra.

Pécel, Hősök útja Forrás: Origo


A közeli élelmiszerboltban az mondják, nem az első eset. Azt is mondják, hogy jó, csendes környék, nem szokott ilyesmi előfordulni. Hozzáteszik, hogy a mai nyugodt nap. Egyetlen szög sem volt az úton. Ez már nagy dolognak számít.

„Jobb, hogy visszhangot kapott az ügy, amíg még nem történik baleset. Mi van, ha nem veszik észre, és felhajtanak az autópályára szinte lyukas kerékkel? Az biztos, hogy az emberi butaságnak nincs határa!” - mondja egy helyi férfi.

Hozzáteszi, hogy ő szerencsés. Mindennap ezen az úton megy dolgozni, és haza is, de eddig megúszta.

Forrás: Origo

Őt a helyeik állították meg egyik nap, és mutatták neki marékszámra a szögeket, amit akkor szedtek össze. Ahogy a polgármester mondja, padkától padkáig végig volt szögekkel szórva az út. Kikerülni sem lehetett. Aki aznap arra ment, egészen biztosan kilyukadt a kereke.

A polgármester kiküldte a városüzemeltetést, hogy mágnesekkel szedjék össze a kiszórt szögeket, és utasította az önkormányzat embereit, hogy mindennap nézzék át az utat.

Fotó: Polyák Attila - Origo


A történtek után Szöllősi Ferenc Attila kirakott egy posztot az egyik közösségi oldalra, hogy mindenki vigyázzon, mert valaki szögeket szórt ki a Hősök útján. A begyűjtött szögeket pedig leadta bűnjelként a rendőrségen, és ismeretlen tettes ellen feljelentést tett szándékos veszélyeztetés miatt.

Ez az utca nincs bekamerázva a városban, így nem tudhatni, ki szórta tele az utat, és

károsított meg 30 autóst.

– ezt már Gelencsér-Pápai Beatrix mondja. Ő dupla defektet kapott.

Forrás: Origo

Ennek ellenére az mondja, szerencsésnek érzi magát. Ha ugyanis 130-cal megy a közeli autópályán, úgy, hogy nem veszi észre, hogy ereszt a kereke, akár tragédia is történhetett volna. A férje pedig motorral jár, vagyis ő is nagy bajba kerülhetett volna.

A nő azt mondja, a szögek különböző mintájúak és méretűk voltak, és volt köztük rozsdás és új is.

Azt is mondja, „Akik a szögeket kirakták, tudták, hogy mit csinálnak.”

Forrás: Origo


Szerinte nem autóból szórták ki, mert akkor magának is kárt okozott volna. Vagy bicikliről, vagy sétálva tehették.

A helyi gumiszervizben azt mondják, hogy általában

azokat a kerekeket, amibe szög megy, még meg lehet javítani.



Egy ilyen javítás háromezer forintba kerül,

ha azonban minden kerékbe kerül egy szög, akkor természetesen ennek négyszeresébe. Ha viszont nem veszik észre időben, és lapos kerékkel közlekednek, teljesen tönkre is mehet a kerék.