Pink se fog fázni az esti SZIGET koncertjén

2017.08.09. 04:30

Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.

Szerdán többórás napsütés várható délutáni gomolyfelhő-képződéssel - írja a Köpönyeg.hu. Délután elvétve (inkább nyugaton) alakulhat ki zápor, zivatar. Országos hőség lesz 31-37 fokos csúcsértékkel.

Csütörtökön az ország nagy részén marad a napos idő, de ÉNy-on már záporok, zivatarok alakulnak ki. A Kisalföldön az ÉNy-i, máshol a DNy-i szél fokozódhat viharossá. Tovább melegszik az idő: már 33-40 fok ígérkezik.

Pénteken nyugat felől mindenhol megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egyre többfelé törnek ki zivatarok. Néhol jégeső, felhőszakadás is lehet. A Dunántúlon továbbra is viharos lehet az ÉNy-i szél. Nyugaton már csak 25-30, máshol még 30-37 fok valószínű.

Szombaton hajnalban és reggel még többfelé, napközben inkább már csak keleten fordulnak elő záporok, zivatarok. Egyre nagyobb területen lesz erős (olykor viharos) az ÉNy-i szél. 24 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

Vasárnap gyakran lesz erősen felhős az ég. ÉK-en többfelé, máshol elszórtan lehet eső, zápor. Napközben gyengül a légmozgás. 25 fok körüli értékeket mérhetünk.

Ha lemaradt volna a tegnapról

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Boldog névnapot!

Augusztus 9. az év 221. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 144 nap van hátra.

Ma az Emődöket köszöntjük.

Az Emőd régi magyar személynév, a régi emik (szopik) ige származékának az emő (szopó) szónak a -d kicsinyítőképzős alakja. Jelentése: kis csecsemő. Más vélemények szerint a jelentése anyácskád, és csak a hangalakja miatt lett férfinév.[forrás?] Női párja az Emő és Emőke.

Heti mozipremierek

  • Az Emoji-film
  • Bébibumm
  • Annabelle 2. - A teremtés
  • Anyák elszabadulva