A börtönből tesz ajánlatokat áldozatainak Czeglédy Csaba

Czeglédy
Vágólapra másolva!
Az előzetesben ülő Czeglédy Csaba által kifizetetlenül hagyott diákok követeléseinek engedményezés útján, névértéken, azonnali kifizetéssel való megvásárolását javasolta a károsultak képviseletét ellátó DiákÉsz a Human Operator Zrt-nek – tudta meg az Origo. Úgy tudjuk, Czeglédy, aki a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Human Operator igazgatósági elnöke ajánlatot tett a DiákÉsz elnökének, hogy ügyvédi letétben történjen meg az elmaradt fizetések teljesítése, de a DiákÉsz nem ebben látja a jogi vita megoldását. Jelenleg már tizenegy ember van előzetesben a Czeglédy-üggyel összefüggésben. A rendőrség bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz.
Vágólapra másolva!

Az Origo úgy értesült, ajánlatot tett az előzetesben ülő Czeglédy Csaba a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének (DiákÉsz) jogi képviseletét ellátó ügyvédi irodának és elnökének a diákoknak járó elmaradt fiztések ügyében. Gyurcsány Ferenc és Botka László korábbi jogi képviselője, aki egyben a Human Operator Zrt. igazgatósági elnöke azt írta: "információi szerint a DiákÉsz jogi képviseltét ellátó ügyvédi irodának megbízást adott 22 fő, akik a Human Operator szolgáltatásába kapcsolódva végezték a tevékenységüket 2017 májusában, és júniusban nem kapták meg a fizetésüket."

A börtönből tett egy nagyon érdekes ajánlatot Czeglédy Csaba a diákok kártalanítására Forrás: Szegedma.hu

Az előzetesben lévő szombathelyi baloldali politikus arra is javaslatot tett, hogyha pontosan megjelölik az elmaradt összegeket, akkor a Human Operator kártalanítja fogja a diákokat, abban az esetben, ha a NAV feloldja a cég vagyonának zárolását. Kérte azon lehetőség megfontolását, hogy

ügyvédi letétbe történjen meg az elmaradt fizetések teljesítése.

Mindenkinek segíteni akar a DiákÉsz

Úgy tudjuk, a DiákÉsz jogi képviselője válaszolt Czeglédynek és közölte, hogy a DiákÉsz alapítása óta küzd az iskolaszövetkezetek törvényes működéséért, így a DiákÉsz nem csupán a Czeglédy által megjelölt 22 főnek, hanem valamennyi károsult iskolaszövetkezeti diáknak a képviseletét kívánja ellátni. A DiákÉsz értesülései szerint

a károsult iskolaszövetkezeti diákok száma közel ezer fő.

Ezt elsősorban az támasztja alá, hogy az „I love Diákmunka – fizetés nélkül maradtunk" Facebook csoportnak közel ezer tagja van.

„A DiákÉsz nem az iskolaszövetkezeti diákokat megillető díjak ügyvédi letétbe történő elhelyezésében látja a kialakult jogvita lezárását." A szervezet azt javasolja, hogy az iskolaszövetkezeti diákok fennálló díjköveteléseit engedményezés útján vásárolja meg a Human Operator Zrt. névértéken, azonnali kifizetéssel.

Több mint ezer diák maradt fizetés nélkül, miután Czeglédy előzetesbe került Forrás: MTI/Kászoni László

Így mindenki követelését teljesíteni lehet

A DiákÉsz vállalja, hogy begyűjti minden kifizetetlen iskolaszövetkezeti diák valamennyi követelését, azokat közli a Human Operatorral, s ha ezen összesített díjkövetelés tekintetében a Human Operator vállalja az iskolaszövetkezeti diákok azonnali kifizetését, akkor

a DiákÉsz kötelezettséget vállal az engedményezési szerződések előkészítésére, iskolaszövetkezeti diákok által aláíratására –

áll a DiákÉsz javaslatában.

Amennyiben a Human Operator vállalja valamennyi iskolaszövetkezeti diák követelésének az engedményezés útján történő megvásárlását, úgy a DiákÉsz minden szükséges segítséget megad a Human Operator részére. A DiákÉsz bízik benne, hogy elfogadják a szervezet ajánlatát, így minden iskolaszövetkezeti diák követelését teljesíteni tudják.

Több millió forintot keres még mindig Czeglédy

Behúzott diákmunkások ezrei, hárommilliárd forintnyi elcsalt adó, aranytömbök egy osztrák széfben - csak néhány címszó Czeglédy Csaba szocialista (pontosabban MSZP-DK-Együtt) politikus példaértékű közéleti tevékenységéből. Korábban arról is beszámoltunk, hogy „Gyurcsány és Botka ügyvédje" hiába van hetedik hete előzetes letartóztatásban, a szombathelyi önkormányat továbbra is utalja neki a képviselői fizetését. És még mindig tudjuk fokozni: Czeglédy friss vagyonnyilatkozatóból ugyanis az is kiderült, hogy bár a Human Operator a néhány száz forintos órabért is sajnálja a diákoktól, ő maga havi bruttó 2,4 millió forintos fizetést tesz zsebre a cég elnökeként, amelyet egy S8-as Audi luxusautóval is megfejelt.

Nem tudják behajtani a pénzt

Mint arról korábban a Magyar Idők beszámolt, nem tudja behajtani a diákok pénzét Czeglédy Csaba cégeitől DiákÉsz, mivel az adóhatóság hárommilliárdos követelése megelőzi azt, és a csaláson kapott Human Operator Zrt. és kapcsolt vállalkozásainak vagyona nem nyújt erre fedezetet. Eddig 150 károsult diák vette igénybe a DiákÉsz ingyenes jogsegélyét, ám a károsultak száma meghaladja az ezer főt, a követelésük mértéke pedig megközelíti a százmillió forintot.

Bár a DiákÉsz megindította a behajtás érdekében szükséges jogi eljárásokat, ezek lefolytatása közben szembesült azzal, hogy ugyanezen ügyben

a NAV hárommilliárd forintos követelése megelőzi a károsult diákok igényét,

amelyre nem nyújt elegendő fedezetet sem a Human Operator Zrt. vagyona, sem az általa pénzügyileg irányított, érintett iskolaszövetkezeteké. Mindezek mellett a DiákÉsz szomorúan vette tudomásul azt is, hogy Czeglédy Csaba politikai közössége – az MSZP és a DK – nem áll helyt helyette a diákok kártalanítása érdekében.

A szombathelyi baloldal vezetőjének egyik cégéhez több milliárdos csalás gyanúja kötődik Forrás: MTI

Több milliárdos kárt okozott Gyurcsány és az MSZP ügyvédje

Mint arról július közepén beszámoltunk, a Szegedi Járásbíróság további egy gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el, akit bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a nyomozó hatóság a Czeglédy-üggyel összefüggésben. Összesen tizenegy ember van már előzetesben. A Botka László és Gyurcsány Ferenc ügyvédje által vezetett, munkaerő-közvetítést végző Human Operator Zrt. köré szerveződő céghálózat

2013 és 2016 között mintegy 3 milliárd forint kárt okozott az állami költségvetésnek.

Szintén beszámoltunk arról, hogy egy kilogramm befektetési aranyat foglaltak le egy osztrák pénzintézet széfjéből az úgynevezett Czeglédy-ügyben - erről az ügyben eljáró Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője beszélt. Szanka Ferenc elmondta, egy osztrák bankban találták meg a Czeglédy Csaba által bérelt széfet.

Nemrégen kiderült Czeglédy luxuséletmódja és hogy most is rengeteg pénzt keres, függetlenül attól, hogy börtönben ül.