Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Kedden ragyogóan napos, száraz, igazi strandidőre számíthatunk - írja a Köpönyeg.hu. Reggel 15, délután 30 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán a többórás napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, de inkább csak estétől nyugaton fordul elő zápor, zivatar. Az élénk déli szél újra igen meleg levegőt hoz: 32-37 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtökön gomolyfelhős időre van kilátás. Délelőtt csak elvétve, délutántól ÉNy felől aztán egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Késő estétől megerősödik, nyugaton viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. 32-39 fokkal tetőzik a hőség.

Pénteken erősen felhős idő lesz többfelé záporral, zivatarral. ÉNy-on már csak 20-25, máshol még 26-33 fok valószínű. Több helyen fokozódik viharossá az ÉNy-i szél.

Szombaton gyakran lesz erősen felhős az ég, és főleg északon, északkeleten lehetnek még záporok. Mindenhol felfrissül a levegő: 24-25 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Augusztus 8. az év 220. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 145 nap van hátra.

Ma a Lászlókat köszöntjük.

A László férfinév a szláv Ladislav névből fejlődött több alakon keresztül. A szláv név elemeinek jelentése: hatalom és dicsőség. Női párja a Ladiszla.

Heti mozipremierek

  • Az Emoji-film
  • Bébibumm
  • Annabelle 2. - A teremtés
  • Anyák elszabadulva