Sorra riasztják a tűzoltókat a hőségben tüzekhez

Vágólapra másolva!
Még dél sincs, de már országszerte több tűzesethez is riasztották a tűzoltókat szombaton. A katasztrófavédelem honlapja szerint Debrecenben kigyulladt egy mozdony, Budapesten pedig egy lakás kapott lángra.
Vágólapra másolva!

Égett a bozótos

Faágak, szemét és bozótos kapott lángra Szalkszentmárton közelében, az 51-es főútnál. Kétszáz négyzetméteren égett a tűz, amelyet a dunaújvárosi hivatásos, a kunszentmiklósi önkormányzati és a szalkszentmártoni önkéntes tűzoltóknak sikerült megfékezniük.

Kigyulladt egy mozdony

A debreceni pályaudvaron egy villanymozdony motortere gyulladt ki, a vagonokat egy másik mozdony vitte tovább. A lángokat eloltották a debreceni hivatásos tűzoltók. A katasztrófavédelem szerint senki sem sérült meg.

Budapesten lakástűz volt

Tűz ütött ki egy lakásban Budapesten, a VII. kerületi Dembinszky utcában. A lángokat eloltották a fővárosi hivatásos tűzoltók. Egy helyiség teljesen kiégett. Az épületból ötven embert vittek ki, őket azóta visszaengedték.

Lángra kapott egy szoba

Kigyulladt egy társasházi lakás egyik szobája Mezőcsáton, a Jókai utcában. A tüzet már eloltották, jelenleg az utómunkálatok zajlanak. Az épület egy másik, a tűz által nem érintett lakásából négy embert ideiglenesen evakuáltak, illetve két gázpalackot is kivittek a házból.