Újabb tragédia: belefulladt egy 18 éves fiú a Balatonba

Balaton, vízibicikli
Balatonmáriafürdő, 2017. augusztus 5. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata keres egy Balatonban elmerült 18 éves fiút a balatonmáriafürdői strandon 2017. augusztus 5-én. A fiú a parttól mintegy 400 méterre ugrott a vízbe egy vízibicikliről, amelyen rajta voltak családtagjai is. A vízibicikli utasai közül senki, a fiatal fiú sem tudott úszni, így amikor elmerült, senki sem tudott a segítségére sietni. A fiú belefulladt a vízbe, a holttestét megtalálták. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Egy 18 éves fiú fulladt bele a Balatonba szombat délután. A fiú egy vízibicikliről ugrott a vízbe, majd elmerült, holttestét este fél nyolc előtt találták meg. 
Vágólapra másolva!

Az Origo információi szerint a fiú a parttól körülbelül 400 méterre ugrott a vízbe egy vízibicikliről szombat délután. Családtagjaival együtt tartózkodtak a vízibiciklin, de

közülük senki sem tudott úszni, a fiatal fiú sem, így amikor elmerült, senki nem tudott a segítségére sietni.

Az eltűnt fiút a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának egységei szonárral keresték, és nem sokkal fél nyolc előtt megtalálták a fiú holttestét.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata keresi az elmerült 18 éves fiút a balatonmáriafürdői strandon Forrás: MTI/Varga György

Legutóbb egy 57 éves férfi holttestét találták meg a Balatonban, néhány nappal ezelőtt pedig egy 19 éves fiatal fulladt bele, miután a vízbe ugrott a balatonfüredi mólóról. Először még ki tudták húzni a társai, de másodszor is beugrott, majd elmerült. Holttestét a vízimentők pár órával később, szintén a szonár segítségével találták meg, és vitték partra.

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatnak elnöke a hét elején fakadt ki a Facebookon, és írt egy hosszabb bejegyzést azzal kapcsolatban, hogy hiábavalónak érzik a sok prevenciós előadást, mert sokan továbbra is felelőtlenül fürdőznek, és általában ez okozza a tragédiát.

- fogalmazott az elnök a posztban, majd a bejegyzéshez mellékelt két, a szonár készülékük (ultrahangos kereső) képernyőjéről készült fotót, amin egy, a vízben elmerült, élettelen test is látható.

Idén már több mint 13 ember fulladt bele a Balatonba.