Gulyáslevest készítettünk neked! Gyere vissza! Üdvözlettel: a rendőrség

KOSZTADINOVSZKI, Viktor Miklós, képeslapok, Europe's Most Wanted 2017, europol
A Kosztadinoviszki Viktor Miklósnak írt képeslap
Vágólapra másolva!
Képeslapon üdvözölné Európa legkeresettebb bűnözőit az uniós rendőri együttműködést koordináló szervezet, az Europol nyári kampányában, de nem ismeri a pontos címüket, ezért a lakosság segítségét kéri tartózkodási helyük megállapításához. Mivel a nyaralási szezonban valószínűleg a körözöttek is üdülőhelyeken húzzák meg magukat, az Europol különösen számít a vakációzók információira.
Vágólapra másolva!
A Kosztadinoviszki Viktor Miklósnak írt képeslap Forrás: eumostwanted.eu

Az üdvözlőlapos akció oldalán országonként egy-egy képeslapot, összesen 21-et tettek közzé. A magyar bűnözők kézre kerítését célzó felhívás képeslapján - amelyet az egyik legkeresettebb magyarnak, Kosztadinvoszki Viktor Milósnak címeztek -, ez szerepel:

Az akció oldalán az Europol körözési listáján jelenleg harminchatan, köztük három magyar és egy-egy magyar származású osztrák, illetve szlovák állampolgár is szerepel.

Forrás: eumostwanted.eu

A magyarok között van még

Plank Zoltán,

akit szándékos gyilkossággal és súlyos testi sértéssel, szervezett lopással és fegyveres rablással vádolnak, valamint

Bánáti Attila,

aki ellen kábítószerek és pszichotróp anyagok tiltott kereskedelme miatt adtak ki európai elfogatóparancsot.

Forrás: eumostwanted.eu

A honlapon szerepel még - mint

Ausztria legkeresettebb bűnözője

- a magyarul beszélő, de osztrák állampolgárságú Foco Tibor, akit szándékos gyilkossággal és súlyos testi sértéssel vádolnak, és a szintén magyarul beszélő, szlovák Szűcs Henrik, akit bűnszervezetben elkövetett zsarolás és védelmi pénz szedése miatt köröznek a hatóságok.

A tavaly keresett két magyar bűnöző - Varjú Tibor, a Koszi klán utolsó szökésben lévő tagja és Farkas Róbert, aki a gyanú szerint tagja volt a 2000-es évek eleji zálogházi fegyveres rablássorozatot elkövető bandának -

már nem szerepel a listán.

Forrás: eumostwanted.eu

Az Europol tavaly indított új weboldalt a legkeresettebb bűnözők felderítésére. Az akkor 45 nevet tartalmazó lista idén 36-ra szűkült.

A 19 nyelven elérhető honlapon részletes leírással és fényképpel mutatják be azokat a szökésben lévő bűnözőket, akiket a leginkább szeretnének kézre keríteni.

Forrás: eumostwanted.eu

A honlapon lehetőség van

akár név nélkül információt szolgáltatni az elkövetőkről.

A szervezet adatai szerint a körözési honlap 2016 januári elindítása óta 36 embert sikerült elfogni, közülük legalább tizenegyet közvetlenül a honlapon közzétett információknak köszönhetően.