Öt férfit fogtak el kábítószerterjesztés miatt

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer-kereskedelem vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 29 éves Cs. Károly, a 44 éves F. Lajos, a 40 éves Gy. Krisztián, továbbá a 29 éves D. Csaba ellen. A Felderítő Osztály nyomozóinak 2016. augusztus 31-én olyan információ jutott a tudomására, hogy egy derecskei férfi nagyobb mennyiségű kábítószert vásárolt Hajdúsámsonban egy helyi lakostól. A nyomozók a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közös akció keretében Cs. Károlyt elfogták. A 29 éves férfi derecskei otthonában tartott házkutatás alkalmával a kábítószer terjesztéséhez szükséges eszközöket, nagy mennyiségű készpénzt, körülbelül 800 gramm amfetamint és 700 darab kábítószergyanús tablettát találtak és foglaltak le. A megalapozott gyanú szerint a drogot Debrecenben és Derecskén árulta a férfi.
Vágólapra másolva!
Egy drogterjesztő hálózatot számoltak fel a rendőrök Hajdú-Bihar megyében. A kábítószerkereskedőktől extasy tablettákat, amfetamint és több, kábítószergyanús anyagot foglaltak le. 
Vágólapra másolva!

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 29-, egy 44-, egy 40-, és egy 29 éves férfi ellen. A Felderítő Osztály nyomozói 2016. augusztus 31-én kapták azt az információt, miszerint egy derecskei férfi kábítószert vásárolt Hajdúsámsonban.

Forrás: Police.hu

A rendőrök a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen elfogták a terjesztőt.
A 29 éves férfi derecskei lakásán körülbelül 800 gramm amfetamint és 700 darab kábítószergyanús tablettát, valamint drogterjesztéshez szükséges eszközöket, és nagy mennyiségű készpénzt találtak. és foglaltak le. A gyanú szerint Debrecen és Derecske utcáin árusította a kábítószert. 2016. szeptember 1-én a rendőrök elfogták azt, akitől a terjesztő beszerezte a drogot. Az ő lakásán 30 darab extasy tablettát és amfetamin port, valamint egy digitális mérleget, és készpénzt foglaltak le. Ez a férfi is egy tatabányaitól vette a kábítószereket. A tatabányai drogdíler egy külföldi és egy derecskei lakos megbízásából hozta be a különböző szereket az országba. Őt 2016. szeptember 1-jén 16 óra 15 perckor otthonában fogták el a rendőrök. A lakásban 631 gramm kábítószergyanús anyagot, 18 gramm kristályos anyagot és digitális mérleget foglaltak le.

Forrás: Police.hu

Mind a négy gyanúsítottat őrizetbe vették,és indítványozták előzetes letartóztatásukat. A Debreceni Járásbíróság kettejüket előzetes letartóztatásba helyezte, míg egyik házi őrizetét rendelte el.
A nyomozók azonosítottak az ügyben egy másik kábítószer-terjesztőt is, aki Hajdú-Bihar megyében árult amfetamint. Őt a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2016. szeptember 20-án egy debreceni buszmegállóban elfogták. Előállítása után gyanúsítottként hallgatták ki. Ő szabadlábon védekezett.

Forrás: Police.hu

A rendőrség a gyanúsítottakkal szemben 2017. augusztus 2-án befejezte a nyomozást. Vádemelési javaslatukat továbbították az ügyészség felé.