Elpusztult a hős mentőkutya, Aqua

Vágólapra másolva!
A TV2 Tények beszámolója szerint elpusztult a hős mentőkutya, Auqa, aki olyan sokszínű kutya volt, hogy bármilyen katasztrófánál bevethető volt. Még 10 évesen is aktívan szolgált, most pedig a Balatonon búcsúztak el tőle. 
Vágólapra másolva!

A tizenhárom éves belga juhásztól a Balatonon vettek búcsút. A hős mentőkutya a legmagasabb szintű mestervizsgával rendelkezett, és bármilyen katasztrófa esetén bevethető volt. Aqua a világ 40 nemzetközileg elismert legismertebb mentőkutyája közé tartozott.

A TV2 Tények megtudta, hogy gazdája , Balázs László vizimentő a kezdetektől fogva együtt dolgozott Aquával. A kutya a nevét nem véletlenül kapta, hiszen a víz szeretetét és a vízhez való kötődését szimbolizálja.

A vizimentő azt mondta, hogy már a Balatonon dolgozott vizimentőként, amikor Aquát megkapta, ennek szellemében és a közös emlékek miatt a Balaton közepén búcsúzott el kutyájától.

A Balaton vízére tette Aquával való közös képeiket, majd egy szál virágot is elúsztatott a víz felszínén a hős mentőkutya emlékére. A parton a mentőautók szirénával búcsúztak el a kutyától, aki nyolc éven keresztül teljesített szolgálatot.

A Facebookon is elbúcsúzott hű társától a vizimentő, ahol azt írta hogy a hűséges jószág elfáradt, és a teste már nem volt méltó hozzá.

Aqua további 14 kutyatársával vett részt egy gyakorlaton, melynek ő bizonyult az egyik legkiképzettebb mentőkutyának. A történet szerint egy kislány eltűnt az erdőben, amikor osztálykiránduláson voltak. A mentőszolgálat emberei 14 kutyával kezdték meg a gyermek keresését, a nyomozásban Aqua is részt vett. A történte boldogan folytatódott, hiszen a kislány meglett. Mint kiderült elesett, beverte a fejét és elájult. Végül a mentőhelikopter és a hordágy is megérkezett.

Aqua már világbajnokságon is részt vett, ahol kivívta a nemzetközi figyelmet és elismerést.