A Jobbik alelnöke elszólta magát: Simicska a párt új gazdája

Simicska Lajos
Vágólapra másolva!
Finoman szólva is elfogult írásbeli kérdést írt Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke Pintér Sándor belügyminiszternek, amelyben arról érdeklődött, hogy Simicska Lajos és a Jobbik plakátjait megrongálókat elkapták-e már. Sneider hosszasan ecseteli, hogy mekkora kár érte Simicska Lajost, akit sikerült „tulajdonosnak” neveznie. A belügyminiszter válaszában fel is hívta rá a Jobbik alelnökének figyelmét, hogy a levél tartalmából és szóhasználatából világosan látszik, hogy Vona Gábor pártja új gazdája, Simicska Lajos érdekében jár el.
Vágólapra másolva!

A Magyar Idők vette észre azt az érdekes levélváltást, amely a napokban Sneider Tamás és Pintér Sándor között zajlott. A Jobbik alelnöke és frakcióvezető-helyettese írásban tett fel kérdést a belügyminiszternek arról, hogy hogyan áll a Jobbik által intenzíven használt plakátfelületek elleni rongálások feltárása.

A Jobbik alelnöke hosszasan kifejti, hogy a károkozások plakáthelyenként 50-60 ezer forint terhet is jelenthetnek a cégeknek, Simicska Lajos nevének a kimondását pedig úgy kerüli meg, hogy egyszerűen csak „tulajdonosnak” nevezi az oligarchát. Vagyis Sneider, a Jobbik alelnökeként arra használja az őt megillető országgyűlési képviselői jogosultságokat, hogy Simicska Lajos érdekében jár el.

Sneider Tamás (középen) Fotó: Bielik István - Origo

Ez az elfogultság Pintérnek is feltűnt, aki a válaszában fel is hívta a jobbikos politikus figyelmét arra, hogy egyrészt az, hogy „tulajdonosnak” nevezte Simicska Lajos milliárdost, másrészt pedig az írásbeli kérdés tartalma

világossá teszik, hogy a Jobbik az oligarcha nevében és érdekében jár el.

A belügyminiszter azt is elmondta, hogy 2017 első hat hónapjában a nyomozó hatóságok 34 büntetőeljárást fejeztek be olyan rongálások esetében, amelyek hirdetőtáblát vagy reklámtáblát érintettek. A 34 eljárás közül 4 vádemeléssel, 1 enyhébb szankcióval, 29 pedig felfüggesztéssel zárult.

Még egy érv

Simicska Lajos és Jobbik szoros kapcsolatára egyébként a szóban forgó plakátkampány a leglátványosabb bizonyíték: a párt a múlt héten közölte, hogy a több hónapon át tartó akciójukra Simicska felületein összesen 105,3 millió forintot költöttek. Ebből viszont az is kiderül, hogy Vonáék óriási kedvezményt kaphattak a milliárdostól, hiszen a piaci ár több milliárd forint lenne.