Egy nyugdíjas asszony Vona Gáborról: Disznó az az ember!

2017.08.03. 17:35

Minden azzal kezdődött, hogy Vona Gábor a hetekben kiposztolt egy bejegyzést a közösségi oldalára, amelyben nyugdíjas polgárháborút vizionált. A Jobbik elnöke keresetlen szavakkal esett neki a szerinte a Fidesz által megvezetett időseknek, a miniszterelnökre utalva "viktoriánusnak" bélyegezte őket, és úgy jellemezte a nyugdíjasokat, mint akik szemében „gyűlölet lobog”, szájukból pedig a „szennyvíz folyik”. Vona kirohanása erős tiltakozást váltott ki az idős közösségből, tiltakozott a Nyugdíjasok Szociális Fóruma és az Idősek Tanácsa is. Most a Lokál nyugdíjasokat kérdezett arról, hogy mi a véleményük a Jobbik elnökének mondatairól.

A fővárosi Lehel téri piacon járt a Lokál, hogy nyugdíjasokat interjúvoljon meg Vona Gábornak, a Jobbik elnökének július végi botrányos Facebook-bejegyzése kapcsán, amelyben egészen megalázó módon beszélt az idősekről. Angéla néni és István bácsi évtizedek óta házasok és megvan a véleményük a leírtakról. Az idős asszony azt mondta a napilapnak, hogy amikor pedagógusként nyugdíjba ment, 23 ezer forintot kapott, most pedig 136 ezret. Talán finomabban kellene fogalmaznia. Biztos, hogy rá nem fogunk szavazni.”

Férje, István bácsi már ingerültebben reagált. „Nem is érdemes egy ilyen emberre energiát pazarolni! Miért szálljak én vitába vele? Az ilyen alpári megnyilvánulás nem érdekel bennünket. Kinek képzeli magát? Szégyellheti magát!” – szögezte le.

István bácsi és Angéla néniForrás: Lokál

Egy zöldségárus, Ferenc még jobban kifakadt.

Felháborító! Mit képzel magáról? Azért, mert öreg vagyok, még nem kéne a sírba küldenie! Azt hiszi ez a gazember, hogy ezek után a nyugdíjasok majd rá fognak szavazni? Azt hiszem, a társaim nevében is mondhatom, hogy ez nagy disznóság volt.”Aranka néninek nemcsak Vona nyugdíjasokról szóló írásáról, hanem a pártelnökről is megvan a maga véleménye.

Disznó az az ember. Felháborító, hogy ezek a szavak elhagyták a száját és semmi nem történt vele. Hát hol él? Így aztán biztos nem lesz jövőre kormányváltás.”

Marikának pedig a leginkább az fáj, hogy a Jobbik elnöke még csak bocsánatot sem hajlandó kérni. Utálom Vonát! Milyen ember az, aki ilyeneket tud mondani azokról, akik egy egész életen át dolgoztak. Hol jó ez neki? Aljas ember, felháborító, hogy még bocsánatot sem képes kérni.”

Vona Gábor egy nyugdíjas férfi társaságában - van miről beszélgetniükForrás: MTI/Kovács Attila

Tegnap egyébként Novák Katalin, az Idősek Tanácsának alelnöke, család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár nyílt levelet intézett Vona Gáborhoz, amelyben felszólította, hogy kérjen elnézést a szavaiért.