Egy nyugdíjas asszony Vona Gáborról: Disznó az az ember!

Vona Gábor
Budapest, 2017. május 1. Vona Gábor, a Jobbik elnöke (b) egy résztvevővel beszélget a párt majálisán, a Hajógyári-szigeten 2017. május 1-jén. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Minden azzal kezdődött, hogy Vona Gábor a hetekben kiposztolt egy bejegyzést a közösségi oldalára, amelyben nyugdíjas polgárháborút vizionált. A Jobbik elnöke keresetlen szavakkal esett neki a szerinte a Fidesz által megvezetett időseknek, a miniszterelnökre utalva "viktoriánusnak" bélyegezte őket, és úgy jellemezte a nyugdíjasokat, mint akik szemében „gyűlölet lobog”, szájukból pedig a „szennyvíz folyik”. Vona kirohanása erős tiltakozást váltott ki az idős közösségből, tiltakozott a Nyugdíjasok Szociális Fóruma és az Idősek Tanácsa is. Most a Lokál nyugdíjasokat kérdezett arról, hogy mi a véleményük a Jobbik elnökének mondatairól.
Vágólapra másolva!

A fővárosi Lehel téri piacon járt a Lokál, hogy nyugdíjasokat interjúvoljon meg Vona Gábornak, a Jobbik elnökének július végi botrányos Facebook-bejegyzése kapcsán, amelyben egészen megalázó módon beszélt az idősekről. Angéla néni és István bácsi évtizedek óta házasok és megvan a véleményük a leírtakról. Az idős asszony azt mondta a napilapnak, hogy amikor pedagógusként nyugdíjba ment, 23 ezer forintot kapott, most pedig 136 ezret.

Férje, István bácsi már ingerültebben reagált. „Nem is érdemes egy ilyen emberre energiát pazarolni! Miért szálljak én vitába vele? Az ilyen alpári megnyilvánulás nem érdekel bennünket. Kinek képzeli magát? Szégyellheti magát!” – szögezte le.

István bácsi és Angéla néni Forrás: Lokál

Egy zöldségárus, Ferenc még jobban kifakadt.

Aranka néninek nemcsak Vona nyugdíjasokról szóló írásáról, hanem a pártelnökről is megvan a maga véleménye.

Marikának pedig a leginkább az fáj, hogy a Jobbik elnöke még csak bocsánatot sem hajlandó kérni.

Vona Gábor egy nyugdíjas férfi társaságában - van miről beszélgetniük Forrás: MTI/Kovács Attila

Tegnap egyébként Novák Katalin, az Idősek Tanácsának alelnöke, család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár nyílt levelet intézett Vona Gáborhoz, amelyben felszólította, hogy kérjen elnézést a szavaiért.