Novák Katalin arra kéri Vona Gábort, kérjen bocsánatot

Novák Katalin  család- és ifjúságügyért felelős államtitkár ad interjút 2017 március 9-én
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár ad interjút 2017 március 9-én
Vágólapra másolva!
Bocsánatkérésre szólította fel nyílt levélben Vona Gábort Novák Katalin az Idősek Tanácsa alelnöke, a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szerdán, mert szerinte a Jobbik elnöke sértegeti az időseket.
Vágólapra másolva!

A politikus arra kéri az ellenzéki párt elnökét, hogy hagyja békén a nyugdíjasokat, ne próbáljon szembeállítani fiatal és idős magyar embereket egymással.

- fogalmaz.

Felidézi, hogy Vona Gábor hétfőn ugyancsak nyílt levelet írt az Idősek Tanácsa tagjainak. Szerinte ebben újra sérteget és az Idősek Tanácsa tagjairól nem feltételezi, hogy tájékozódás után nyilatkoznak meg egy ügyben. Facebook bejegyzése szerint ugyanis idős emberek tömegeiről feltételezi, hogy képtelenek az érett gondolkodásra, hogy radikalizálódtak, hogy agresszívek. Erről korábban az Origo is írt.

Novák Katalin Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Bízom a magyar emberek józan eszében, tisztánlátásában. A fiatalokéban és az idősekében egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy átlátnak a szitán. Tudják, kitől mire számíthatnak” - fogalmaz nyílt levelében a kormánypárti politikus.

Vona Gábor múlt szombati Facebook-bejegyzésében amellett, hogy üdvözölte azokat a nyugdíjasokat, akik képesek függetleníteni magukat „a politika manipulációjától”, két incidensre hívta fel a figyelmet, és úgy fogalmazott: a nemzeti ünnepeken rendszeres esemény, hogy