Úgy megverték, hogy fél fülére megsüketült

2017.08.01. 13:13

Két 21 éves budapesti férfi tavaly júniusban egy kispesti ünnepi rendezvényen olyan súlyosan megvert egy másik férfit, hogy az fél fülére megsüketült.

Két férfi egy négyfős csapat tagjaként még 2016 június 12-én a 19. kerületi Templom téren megrendezett Kispesti Városünnep rendezvényen szórakozott. A társaság tagjai több emberbe is belekötöttek ezen az estén, többek között egy másik társasággal is összevesztek. Kötekedtek, gúnyolódtak velük, majd a kölcsönös kiabálás után egy férfi barátjával együtt közölte a rájuk támadó férfiakkal, hogy "foglalkozzanak a saját dolgukkal".

A két támadó el is ment, de öt perc múlva visszatért, hogy elégtételt vegyen a beszólásért. Ahogy meglátták a két áldozatot, azonnal rájuk támadtak.

Ököllel ütötték őket.

Az egyik áldozat azonnal megsebesült, őt egyéb sérülésekkel vitték kórházba. Egy idő múlva már mindkét férfi a másik áldozatot ütötte. Nagyon megverték. Az egyikük olyan erővel támadt rá, hogy

hanyatt esett és beütötte a fejét a villamossínekbe.

Ettől elvesztette az eszméletét, a támadók pedig elmenekültek. Nem sokkal később egyiküket a rendezvényt biztosító rendőrök fogták el, a társa pedig feladta magát a rendőrségen.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett, valamint a bántalmazással összefüggésben maradandó fogyatékosságként az egyik oldalon végleges, teljes hallásvesztés alakult ki nála" - írta Ibolya Tibor, fővárosi főügyész az Origónak.

A két férfit életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják. Ha bűnösnek találják őket, akár 8 évet is kaphatnak.