Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba

2017.08.01. 12:05

Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba, a kiadványok a hónap végéig mindenhova megérkeznek - mondta a köznevelési helyettes államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Maruzsa Zoltán elmondta, hogy a gyártási folyamat hétfőn lezárult, és ezzel megkezdődhetett, évfolyamonként szétválogatva a könyvek kiszállítása a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktáraiból. Hozzátette, hogy az előválogatással is az iskolák munkáját szeretnék könnyíteni a tanévkezdés előtt.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A köznevelési intézmények mintegy 12 millió tankönyvet rendeltek meg a 2017/2018-as tanévre - jelezte a helyettes államtitkár. Emlékeztetett, hogy a tankönyvellátás az 1-9. évfolyamon ingyenes, és rászorultsági alapon a 10-12. évfolyamon a diákok több mint 60 százaléka kapja térítésmentesen a kiadványokat.Összesen 1,1 millió tanulónak biztosítják ingyenesen a tankönyveket - közölte.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Maruzsa Zoltán elmondta, hogy a például átiratkozás miatti létszámmozgások okán előfordulhat, hogy további tankönyvekre lesz szükség egyes intézményekben. Ezeket pótrendelés keretében tudják teljesíteni, augusztus 20-a után szeptember 15-ig van erre mód. Ugyanakkor bíznak abban, hogy a tervezési folyamat, aminek keretében június végéig lehetett pontosítani a rendeléseket, ezt minél kisebb mértékben teszi szükségessé.