Miért kapja még mindig a fizetését Czeglédy Csaba?

Czeglédy
Vágólapra másolva!
A Fidesz felháborítónak tartja, hogy a költségvetési csalás gyanúja miatt hetedik hete előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba továbbra is kapja a fizetését a szombathelyi önkormányzattól, miközben az ügyben károsult több ezer diák hiába várja a pénzét - mondta Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő. A Botka László és Gyurcsány Ferenc ügyvédje által vezetett, munkaerő-közvetítést végző Humán Operátor Zrt. köré szerveződő céghálózat 2013 és 2016 között mintegy 3 milliárd forint kárt okozott az állami költségvetésnek.
Vágólapra másolva!

Budai Gyula szerint a szocialista politikus által irányított bűnszervezet több mint 3 milliárdos adócsalást követett el és több ezer diák pénzét lopta el, ugyanakkor úgy tudják, hogy A mai napig kapja képviselői juttatását.

„Úgy látszik, a szocialistákat nem zavarja, hogy Czeglédy fizetést kap,

miközben több ezer becsapott diák várja azt a pénzt, amiért megdolgozott” - fogalmazott.

Felháborítónak nevezte, hogy az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) nem mondtatta le Czeglédy Csabát a képviselői mandátumáról a büntetőeljárás megindulása után, hanem védik őt és még fizetést is biztosítanak számára. Szerinte az MSZP és az DK ezzel „fizeti ki” Czeglédy Csabát, „ez lesz a hallgatás ára”.

Czeglédy Csaba és társai több milliárd forinttal károsították meg az államot Forrás: Szegedma.hu

Több milliárdos kárt okozott Gyurcsány és az MSZP ügyvédje

Mint arról július közepén beszámoltunk, a Szegedi Járásbíróság további egy gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el, akit bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a nyomozó hatóság a Czeglédy-üggyel összefüggésben. Összesen tizenegy ember van már előzetesben. A Botka László és Gyurcsány Ferenc ügyvédje által vezetett, munkaerő-közvetítést végző Humán Operátor Zrt. köré szerveződő céghálózat

2013 és 2016 között mintegy 3 milliárd forint kárt okozott az állami költségvetésnek.

Szintén beszámoltunk arról, hogy egy kilogramm befektetési aranyat foglaltak le egy osztrák pénzintézet széfjéből az úgynevezett Czeglédy-ügyben - erről az ügyben eljáró Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője beszélt. Szanka Ferenc elmondta, egy osztrák bankban találták meg a Czeglédy Csaba által bérelt széfet.