Simicska Lajos fia az ötödik lehet a Jobbik listáján

Vágólapra másolva!
Vona Gábor pár éve még börtönbe záratta volna Simicskát, most már a fiának adna biztos parlamenti befutó helyet.
Vágólapra másolva!

Helyreigazítás:

Az internetes portálunkon 2017. július 31. napján megjelent "Simicska Lajos fia az ötödik lehet a Jobbik listáján" című cikk címében és a cikkben valótlanul állítottuk, hogy Simicska Lajos fia ötödik lehet a Jobbik listáján.

Valótlanul állítottuk továbbá a cikkben, hogy a Jobbik országos listájának ötödik helyén szerepelhet Simicska Ádám, Simicska Lajos nagyvállalkozó fia a 2018-as országgyűlési választáson.

Valótlanul állítottuk továbbá, hogy Simicska Ádám befutó helyre tétele alapvetően Vona Gábor ötlete volt, mivel így továbbra is a nagyvállalkozó kegyében maradna, ráadásul megszabadulhat olyan képviselőktől, akik nem mindenben értenek egyet a pártvezetés irányvonalával.

A valóság ezzel szemben az, hogy Simicska Lajos fia, Simicska Ádám szerepeltetése a Jobbik listáján a 2018-as választásokon a párt vezetésében nem merült fel, ilyen ötlete Vona Gábor pártelnöknek nem volt.

Simicska Ádám a Jobbik országos listájának az ötödik helyén szerepelhet a 2018-as parlamenti választáson – tudta meg az Origo. Simicska Lajos fia jelenleg a Magyar Nemzet kiadóját vezeti, de információink szerint inkább politikai karrierre vágyik. Vona Gábor, a Jobbik elnöke pedig mostanra teljesen a nagyvállalkozó lekötelezettje lett, mivel Simicska Lajos médiabirodalmában korlátlan megszólalási lehetősége van pártjának, ráadásul az elmúlt hónapokban jóval a piaci ár alatt hirdethettek a nagyvállalkozó plakáthelyein.

A Jobbik országos listájának ötödik helyén szerepelhet Simicska Ádám, Simicska Lajos nagyvállalkozó fia a 2018-as országgyűlési választáson – tudta meg az Origo.

Ez a pozíció szinte biztos bejutást jelentene az ifjabbik Simicskának,

így a milliárdos üzletembernek a fián keresztül közvetlen rálátása lenne a Jobbik mindennapi ügyeire, politikájára és személyzeti ügyeire is. A pártban hivatalos döntés nincsen még az országos listáról, egyelőre csak a miniszterelnök-jelölt személyéről döntöttek, aki nem nagy meglepetésre Vona Gábor lett. Csakhogy éppen Vona az, aki a legjobban le van kötelezve Simicska Lajosnak.

Vona Gábor befutó helyre tenné Simicska Lajos fiát Forrás: MTI/Kovács Attila

Kettős szorításban van Vona

Simicska Ádám befutó helyre tétele alapvetően Vona Gábor ötlete volt, mivel így továbbra is a nagyvállalkozó kegyében maradna, ráadásul megszabadulhat olyan képviselőktől, akik nem mindenben értenek egyet a mostani pártvezetés irányvonalával. Vonának mindenesetre meglehetősen nagy ellenállást kell leküzdenie, hogy tervét végrehajtsa, mivel a pártban, főleg a vidéki alapszervezetekben egyáltalán nem örvend nagy népszerűségnek a Simicska család térhódítása. Az utóbbi hónapokban több alapszervezet is feloszlott, de sok helyen jelentősen csökkent a tagság létszáma a baloldalinak mondott fordulat miatt.

Vona keze azonban nemcsak a párt felől, hanem Simicska Lajos felől is megvan kötve. Abban az esetben, ha Simicska Ádám nem kerülne befutó helyre, minden bizonnyal a Magyar Nemzetben és a Hír TV-ben való jobbikos szereplések száma jelentősen csökkenne, valamint a gyakorlatilag ingyenplakátok korszaka is véget érne. Mindezeket a pártelnök nem fogja kockáztatni, és

megpróbálja elérni, hogy mindenáron bejutó helyen szerepeljen Simicska Lajos fia.

Trágársággal nyitott Simicska Ádám

Simicska Ádám magyar közéletbe való belépése meglehetősen botrányosra sikeredett. Először arról beszélt, hogy szerinte a 2018-as parlamenti választáson csak az a kérdés, hogy a Jobbik kétharmados többséget szerez-e. Pár nappal később pedig apjára emlékeztető, nyomdafestéket nem tűrő stílusban ment neki az állítólagosan Simicska családot fényképező paparazzóknak, majd Orbán Viktor családjának. Simicska Ádám jelenleg a Magyar Nemzet kiadójának az ügyvezetője.

Simicska Ádám, a Magyar Nemzet kiadójának a vezetője eddig csak a trágárságával hívta föl magára a figyelmet a hazai közéletben Forrás: Facebook/Simicska Ádám

A botrányos szereplése óta viszont gyakorlatilag eltűnt a nyilvánosság elől Simicska Lajos fia. Bár a képviselő-jelöltségéről már azokban a napokban is többen cikkeztek, de érthető módon Vona Gábor levette ezt a kérdést a napirendről, mivel a nagyvállalkozó fiának ámokfutása nem nyerte el a széles választóközönség tetszését. Simicska Ádám egyébként hosszú ideje gondolkozik azon, hogy politikai pályára lépjen. Korábban a Fidelitasba lépett be, de

érdemi munkát nem végzett a szervezetben.

Jobbikos elköteleződése miatt idén kizárták az ifjúsági szervezetből.

Börtönbe záratta volna Vona Simicskát

Vona Gábor és Simicska Lajos kapcsolata 2015 után változott meg, amikortól a nagyvállalkozó egyértelműen a Jobbik mögé állt, és minden erőforrását arra használja, hogy 2018-ban győzelemhez segítse az alakulatot. 2012-ben Vona még úgy nyilatkozott: szándékában áll beidézni az oligarchát egy várhatóan megalakuló vizsgálóbizottság elé, majd rátért a lényegre:

„A korrupción rajtakapottakat börtönbe kell csukni!".

Vona és Simicska személyesen egy Magyar Nemzet által szervezett, zártkörű beszélgetésen találkozott először. Kapcsolatuk onnantól mélyült el.

Simicska Lajos mostanra a Jobbik legjelentősebb finanszírozója lett, és úgy tűnik, az országos lista összeállításába is beleszólhat Forrás: Origo

Botrányok és antiszemitizmus

Mint arról korábban beszámoltunk, a belső botrányoktól volt hangos a Jobbik az elmúlt félévben. Több alapszervezet megszűnt, miközben a nyíltan antiszemita nézeteket vallókat továbbra sem zárják ki a pártból. Minden korábbinál erősebben felvetődött a párton belül a korrupciógyanú, hiszen áron alul jutottak plakáthelyekhez Simicska Lajos nagyvállalkozó segítségével. Plakátkampányuk ráadásul visszafele sült el, népszerűtlenebb lett tőle a Jobbik.

A Jobbik rengeteg kérdésben közeledik a baloldalhoz, sőt hallgatólagos választási együttműködések már több helyen kialakultak, de mivel nem akarja elveszíteni a hátországát, ezért

az antiszemita és homofób tagjaival sem szakít.

A rosszul sikerült politikai fordulat és a népszerűtlenség miatt pedig Vona Gábor pártelnökként gyakorlatilag megbukott.