Fidesz: Vona nem veszi emberszámba a nyugdíjasokat

Jobbik majális és Vona Gábor beszélgetés a Hajógyári szigeten
Jobbik majális és Vona Gábor beszélgetés a Hajógyári szigeten 2017 május 1-én
Vágólapra másolva!
Hidvéghi Balázs Vona Gábor közelmúltbeli Facebook-bejegyzésére hivatkozva tűrhetetlennek, felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte azt a stílust, ahogyan az ellenzéki pártelnök beszél, gondolkodik idős emberekről. Vona Gábor szavait korábban az Idősügyi Tanács is visszautasította.
Vágólapra másolva!

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Vona Gábor, a Jobbik elnöke nem veszi emberszámba a magyar nyugdíjasokat. Hidvéghi Balázs Vona Gábor közelmúltbeli Facebook-bejegyzésére hivatkozva tűrhetetlennek, felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte azt a stílust, ahogyan az ellenzéki pártelnök beszél, gondolkodik idős emberekről, ahogyan "gúnyolódik a magyar nyugdíjasok egy nagy részén, a remegő kezükön, a kis bevásárlókocsijukon".

Pökhendi volt Vona

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a Jobbik elnöke pökhendi módon utasította vissza a kormánypárt bocsánatkérésre vonatkozó felszólítását.

"A hatalomért és a pénzért mindenre képes a Jobbik elnöke,

még arra is, hogy belegázoljon hárommillió magyar nyugdíjas becsületébe, önérzetébe, önbecsülésébe" - mondta Hidvéghi Balázs, aki ismét arra hívta fel Vona Gábort, kövesse meg azokat az idős embereket, akiket megsértett szavaival.

Vona Gábor többmillió nyugdíjast sértett meg Szabó Gábor - Origo

Az Idősek Tanácsának sem tetszettek Vona szavai

Vona Gábor közelmúltbeli Facebook-bejegyzésében amellett, hogy üdvözölte azokat a nyugdíjasokat, akik képesek függetleníteni magukat "a politika manipulációjától", két incidensre hívta fel a figyelmet, és úgy fogalmazott: a nemzeti ünnepeken rendszeres esemény, hogy "hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját".

Egy miskolci nyugdíjas később nyilvánosan elmondta lesújtó véleményét erről a Jobbik elnökének egy lakossági fórum után. Az Idősek Tanácsa pedig visszautasította Vona megalázó kijelentéseit.