Nem remeg a kezem, és a szenny sem ömlik a számból!

Vágólapra másolva!
„Elnök úr! Nem remeg a kezem, nem szoktam remegő kézzel bevásárló kocsit húzogatni – bár lehet, hogy az életem vége felé járok. Nem szokott a szememből gyűlölet sugározni, de most egy kis sértettség van bennem ön iránt. A szenny sem ömlik a számból." – ezt mondta egy miskolci nyugdíjas Vona Gábornak, a Jobbik elnökének a városban tartott lakossági fórum után. Arra reagált, hogy Vona korábban sértő megjegyzéseket tett a nyugdíjasokra.
Vágólapra másolva!

Aztán több kérdést is feltett neki. Először azt kérdezte, hogy miért nézi a Jobbik egy ideje – vagy mindig is, csak eddig titkolták – ostobának a nyugdíjas társadalmat. „Itt vagyunk. Ledogloztuk az életünket. Megőriztük az eszünket, tudásunkat, tapasztalatunkat. Ön azt mondta, hogy befolyásolhatóak, megvezethetőek a nyugdíjasok. Elnök úr! Az ön cukiságkamányánál nagyobb manipuláció nincs, és hány nyugdíjast tudott megvezetni? Szerintem egyet sem." – mondta a nyugdíjas.

Aztán így folytatta: „Elnök úr, amikor zakó van önön, ugye ott van alatta az ön által alapított gárdamellény jelvénye is, és dobogtatja a szívét."

Végül nemcsak Vona Gáborhoz, hanem Jakab Péter miskolci jobbikos politikushoz is szólt. Azt kérdezte, hogy „ez a Jobbikban tendencia lett, vagy irányvonal, hogy a nyugdíjasokat fogják célozni? Jakab úr nemrég a miskolci nyugdíjasokon gázolt keresztül. Bocsánatot kért? Nem. Ön legalább tegye meg, elnök úr."

Vona Gábor nem kért bocsánatot, hanem tagadta, hogy megbántotta volna a nyugdíjasokat. Azt mondta, hogy ő konkrétan egy dunaújvárosi lakossági fórumról beszélt, ahol két idős ember hangosan őt szidta. Erről írt egy bejegyzést a közösségi oldalára, amelyben – és megismételte, amit egyébként a nyugdíjasok visszautasítanak, és az Idősek Tanácsa is megdöbbenéssel fogadott – leírta, hogy szegény idős emberek jönnek remegő kezekkel, és szájukból ömlik a szenny.

Vona szerint kiforgatták a szavait. Ő nem bántaná a nyugdíjasokat, hiszen az ő szülei is kisnyugdíjasok, akik taníttatták, és ő az első a családban, aki egyetemet végzett – így hálás a szüleinek.

Vona szerint más országban a fiatalok radikalizálódnak, Magyarországon a nyugdíjasok. „Nálunk a nemzeti ünnepeken Karcsi bácsi és Marika néni – akik a hétköznapokban teljesen átlagos életet élnek – fizikai erőszakkal egymás ellen ugranak."

Vagyis, a korrupciós és antiszemita botrányok után a Jobbik elnöke lényegét tekintve folytatta a nyugdíjasok sértegetését. A miskolci idős emberek körében egyébként különösen népszerűtlennek számít Jakab Péter jobbikos szóvivő, a párt miskolci embere, aki korábban a Jobbikból elkergetett Szegedi Csanád titkára volt.