Több órás várakozás Röszkén

röszke, m5, dugó, kilépés, határátkelő, határ, torlódás, eu, útdíj
Röszke, 2009. július 11. Autók torlódnak az M5-ös autópályán a röszkei határátkelőhely kilépőoldala előtt, miután a Németországból és Hollandiából hazatérő, főként török vendégmunkások miatt mintegy négyórásra nőtt a várakozási idő. A rendőrség ideiglenesen elterelte a forgalmat Tompa felé. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Intenzív a forgalom a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán – tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton.
Vágólapra másolva!

A röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán a személyautóknak négy, a buszoknak és tehergépkocsiknak kettő órát kell várakozniuk

– közölte Huber Krisztián, valamint hozzátette, hogy az ásotthalmi átkelő kilépő oldalán egyórás a sor. Az utazóknak Szerbia felé célszerű másik határátkelőt választaniuk – tanácsolta.

Röszkei autópálya-határátkelőhely, korábbi felvétel Forrás: MTI/Rosta Tibor

A magyar és szerb állampolgárok használhatják a tiszaszigeti, a bácsalmási és a röszkei közúti határátkelőhelyet.

Ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Emellett a hercegszántói és tompai átkelő is folyamatosan igénybe vehető, az utóbbinál azonban szintén erős a forgalom - tudatta a főhadnagy.

A Police.hu oldal határinfó rovatában a határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről is megtalálnak minden információt az érdeklődők, valamint a rendőrségi útinformációs rendszer (rutin) mobilalkalmazás segítségével tájékozódhatnak az utazók.