Gyógyszerhamisító labort számoltak fel a rendőrök Budapesten

gyógyszer, tabletta, orvosság
Vágólapra másolva!
A rendőrség négy gyanúsítottat hallgatott ki, és több mint 600 ezer gyógyszert foglaltak le. Többek között keverőgépet, tablettázógépet, adagológépet, címkéző berendezést, és nagy mennyiségű valutát találtak a gyógyszerek mellett a rendőrök.
Vágólapra másolva!

A rendőrség közleménye szerint az illegális gyógyszerlabor április óta működött. A bűnszervezetet egy 47 éves férfi irányította, és különböző hatású gyógyszereket állítottak elő,

napi rendszerességgel több ezer tablettát és ampullát.

A gyógyszereket a Dunaharasztiban található családi ház pincéjében, tárolták, valamint hetente több alkalommal innen küldték a kész termékeket Európa több országába futárszolgálaton keresztül.

Illusztráció Forrás: pixabay.com

A Készenléti Rendőrség szerdán fogta el a csoport vezetőjét és két tagját, a házkutatás alkalmával a pincében a nyomozók keverőgépet, tablettázógépet, adagológépet, címkéző berendezést, gyógyszer-alapanyagokat, elkészített gyógyszert, illetve nagy mennyiségű valutát találtak és foglaltak le, valamint előkerült egy éles lőfegyver is lőszerekkel. A dunaharaszti ingatlanban elfogták a csoport negyedik tagját, valamint lefoglalták a pincében talált ipari mennyiségű gyógyszert is – több mint 600.000 tablettát és ampullát találtak.

A rendőrök négy férfit gyanúsítottként hallgattak ki, pénteken pedig a bíróság a banda három tagjával szemben elrendelte az előzetes letartóztatást, negyedik társuk szabadlábon védekezik.