Közép-Európa legnagyobb wakeboard központja a Lupa-tavon

Lupa-tó, szórakozó hely, vízpart, megnyitó, sajtóbejárás
Lupa-tó, szórakozó hely, vízpart, megnyitó, sajtóbejárás. 2017.05.25
Vágólapra másolva!
Az ország egyetlen profi, 6 oszlopos pályájával, valamint három további pályával Közép-Európa legnagyobb wakeboard központja épül a Lupa tavon. Akiknek pedig a víz alatti világ vonzóbb, egy "varázslatos" búvárcentrumot is kialakítottak.
Vágólapra másolva!

Földön, vízen, víz alatt kínál különböző sportolási lehetőségeket az idén rohamos tempóban megújult Lupa-tó.

Az aktív nyaralók nagy örömére a régió legnagyobb wakeboard centruma is itt épül,

a négy pálya közül kettőt, egy 5 oszlopos pályát, valamit egy 2 oszlopos tanuló pályát már birtokba vett a közönség. Készül még egy 2 oszlopos pálya is, de a centrum legnagyobb dobása, hogy augusztus elejére kész lesz az ország egyetlen 6 oszlopos, profi pályája.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Lupán egy változatos kínálattal rendelkező gasztrosétány is található, ám a wakeboard centrum látogatóit egy külön egység, a Bocanova Étterem és Beach Bár szolgálja ki pizzákkal, olasz ételkülönlegességekkel, salátákkal, frissítőkkel és koktélokkal. Valamint itt található a Lupa Wake Shop is, ahol mindent be lehet szerezni, ami a wakeboardhoz szükséges, ráadásul ez egy tesztbolt is, ahol kipróbálhatók a legújabb boardok és kötések. A pálya reggel 9-től este 9-ig várja a látogatókat.

A Lupa-tó egyik legszebb részén, a „félsziget" csúcsán alakítottak ki egy búvár centrumot, ahol akár 10 méter mélyre is merülhetnek.

A vízterületen belül egy összesen 512 m hosszú, kiépített kötélpálya található a víz alatt pedig egy teljes repülőgép roncs, amforák és néhány meglepetés látványosság nyűgözi le az alámerülőket. Természetesen nem csak a profikat várják itt, hanem a kezdőket is, akiknek folyamatosan tartanak tanfolyamokat a búvárok. Az extreme vízisport központban pedig Flyboard, Hoverboard és Jetovator bérelhető, ezek oktatása is folyik.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mindkét centrumba Lupa belépőjeggyel is be lehet jutni, de azok, akik más szolgáltatást nem akarnak igénybe venni, 1500 forintos, úgynevezett sportjegyet válthatnak. Ráadásul kialakításra került egy dedikált "wakeboard-búvár" parkoló és bejárat, annak érdekében, hogy a felszereléseikkel együtt kényelmesen eljuthassanak a vendégek bármelyik sporthelyszínre.

Ezenfelül a tavon lehetőség van a windsurf szerelmeseinek is hasítani a vizet, van vitorlástábor, és hamarosan a szörfszövetséggel és kajak-kenu szövetséggel együttműködésben edző és szabadidőbázist alakítanak ki, de lehet SUP-olni és SUP jógázni, vizipólózni és vár a Lupán egy vízi kalandpark is.