Több mint két milliárdból korszerűsíti intézményeit Kecskemét

molesztálás kecskemét középiskola ÁFEOSZ
Vágólapra másolva!
A Kecskeméti önkormányzat 2,658 milliárd forintot fordít kilenc iskola és egy szociális otthon energetikai fejlesztésére az úgynevezett Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.
Vágólapra másolva!

Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia közleménye szerint az város önkormányzata egy Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében mintegy

2,658 milliárd forintból korszerűsít majd a kilenc iskolát és egy szociális otthont.

A polgármester elmondta, hogy a felújítandó intézmények hőszigetelése nem megfelelő, fűtésrendszerük elavult, energiahatékonysági mutatói rosszak, így fenntartásuk nagy energiaveszteséggel és magas költségekkel jár.

Középiskola, Kecskemét Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A város önkormányzatának már január 1-jétől nem egyéni feladata az oktatási intézmények működtetése, mégis fontosnak tartja azt, hogy a kecskeméti gyerekek minél jobb körülmények között tanulhassanak.

A támogatásnak köszönhetően

néhány intézménynek sikerül majd szigetelni az épületeit, a tervek szerint új nyílászárókat szerelnek be, a fűtési rendszert korszerűbbre és szabályozhatóra cserélik, valamint napelemes rendszereket is telepítenek.

Két intézmény energetikai korszerűsítése várhatóan még idén befejeződik, háromé a jövő év elején, öt iskola fejlesztése pedig a jövő év őszéig valósul meg.