Szijjártó Péter: Soros-terv alapján fenyegetik az országokat

Szijjártó Péter
Budapest, 2017. május 22. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart 2017. május 22-én Egyedül a magyar határkerítés nyújt megbízható védelmet az illegális bevándorlással szemben címmel a külügyminisztériumban. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Európában azokat akarják büntetni, akik nem akarják az illegális bevándorlókat befogadni - mondta Szijjártó Péter külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Európában hadviselés zajlik azokkal szemben, akik nem hajlandóak migránsokat befogadni - mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján Christian Kern osztrák kancellár korábbi nyilatkozatára reagálva. Ennek két eszköze van: a

jogi és a pénzügyi fenyegetőzés.

Christian Kern egy nappal korábban a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak nyilatkozott. Azt mondta, az unió szabályainak megsértése esetén csökkenteni kell Magyarország és Lengyelország uniós támogatását.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott,

létezik egy Soros-terv arról, hogyan kell fenyegetéssel rávenni országokat, hogy migránsokat fogadjanak be.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Szerinte az osztrák kancellár beállt azon balliberális politikusok közé, akik ezt támogatják, és kinyilvánította, hogy el akarja venni azokat az uniós forrásokat, amelyekről szerződések vannak.

A külügyminiszter kijelentette, az Osztrák-Magyar Monarchia már nem létezik, nem dönthetnek a magyarok sorsáról, és arra kérte az osztrák kancellárt, hogy

"ne ácsingózzon" a magyaroknak járó uniós pénzekre.

A kancellár szolidaritással kapcsolatos szavaira reagálva Szijjártó Péter azt mondta, egyik ország sem annyira szolidáris Ausztriával, mint Magyarország, mert a határ védelmével Magyarország Ausztriát is védi.

Szijjártó Péter arra kérte az uniót, hogy ne viselkedjen úgy, mint Teréz anya, mert az uniós támogatás nem humanitárius segély, hanem gazdasági együttműködés keretében jár Magyarországnak.