Ljubljana nevét vette fel egy XI. kerületi tér

Ljubljana tér
Budapest, 2017. július 25. A Ljubljana tér Budapesten, a XI. kerületben a tér névadójának napján, 2017. július 25-én. A Bükköny és a Sáfrány utca déli végénél lévő eddig névtelen közterület elnevezéséről a Fővárosi Közgyűlés június 21-i ülésén döntött. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A szlovén főváros nevét vette fel egy XI. kerületi, eddig névtelen tér.
Vágólapra másolva!

A szlovén és a magyar főváros kivételesen jó kapcsolatokat ápol – jelentette ki Tarlós István főpolgármester; az utóbbi években több megállapodást is kötöttek, többek között a városfejlesztés területén.

A főpolgármester kijelentette, a szlovén példa a környezetvédelem területén példaként szolgálhatnak Budapest számára is. A tér elnevezésével jelzik, hogy Budapest a jövőben is elkötelezett a magyar-szlovén kapcsolatok továbbépítésében - mondta.

A Bükköny és a Sáfrány utca déli végénél lévő teret nevezték el Forrás: MTI/Mohai Balázs

Zoran Jankovic Ljubljana polgármestere hangsúlyozta, hogy a két főváros baráti viszont ápol, céljuk, hogy minél több turista forduljon meg a két ország között - tette hozzá.

Ksenija Skrilec Szlovénia távozó budapesti nagykövete kezdeményezte a névfelvételt. Arról beszélt, törekedett, hogy közelebb hozza a szlovénokat és a magyarokat, ugyanis - mint fogalmazott "még mindig alig ismerjük egymást, pedig évszázadok óta egymás mellett élünk".