Házak váltak lakhatatlanná a hétfői viharban

Vágólapra másolva!
Leszakadt ágakhoz, kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat a hétfői vihar után. Vannak olyan települések, ahol házak váltak lakhatatlanná.
Vágólapra másolva!

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, a kidőlt fák a vasútnak is gondot okoztak, sok településen áramszünet volt. A vihar 28 lakóépületben okozott kárt, öt épület lakhatatlanná vált - tette hozzá.

A mostani vihar Budapesten és Pest megyében nem okozott nagy károkat.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a tűzoltóknak a kidőlt fák és a lehasadt ágak okoztak munkát – mondta Dojcsák Dávid megyei szóvivő.

Mezőkeresztesen házakra dőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat. Emődön ledőlt egy kémény, Nyékládháza határában pedig

fák dőltek a vasúti sínekre.

Mezőnagymihályban egy autóra borult fa.

Családi házak tetejét vitte el a szél

Sátoraljaújhelyen harminc méter magas fa dőlt egy családi házra, amely lakhatatlanná vált, valamint több százezer forintos kárt okozott

egy ledőlt kémény.

Alsóbereckiben egy háromszáz négyzetméteres műhely tetejét tépte le és borította az útra a szél.

Prügyön a vihar miatt

egy családi ház beomlott

és a kéménye is ledőlt.

Leszakadt felsővezetékek a vasútnál

Baranya megyében 17 településen nem volt áram - közölte érdeklődésére Pandur Gabriella, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője.

Az E.On Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. szakemberei folyamatosan dolgoznak a leszakadt felsővezetékek helyreállításán Pécs keleti városrészében, Alsószentmártonban, Nagykozárban, Pécsudvardon, Pogányban, Szalántán és Villányban.