Lecsapott a vihar Komárom-Esztergom megyére

vihar, Orosháza, kidőlt fa
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A viharos időjárás és a felhőszakadás miatt Komárom-Esztergom megye több településén kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat - közölte honlapján a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn.
Vágólapra másolva!

Csekéné Laczkó Melinda, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Hivatal vezetője az Origónak elmondta, hogy hétfő délután valamivel fél négy előtt Esztergomban, Dorogon és Tatabányán, ahol ő is tartózkodott, leszakadt az ég.

A megyei hivatalhoz pár perc alatt mintegy 30 riasztás érkezett. Ezekből még tíz helyen jelenleg is intézkednek a tűzoltók.

A legtöbb esetben fakidőlések és vízbetörések miatt hívták őket. Például Bajna és Gyermely közötti úton egy tízméteres fa dőlt ki a viharban, emiatt mindkét sávon megállt a forgalom. Tarjánban és Esztergomban is villanyvezetékre dőltek a fák.

Illusztráció Forrás: MTI/Rosta Tibor

Tatabányán, a Gál István lakótelepen egy négy emelet magasságú fa eltört, és egy része rádőlt a járdára. A vasúti aluljáróban negyven centiméteres víz akadályozta az autóforgalmat - olvasható katasztrófavédelem honlapján.

A Komárom-Esztergom megyei hivatalvezetőtől azt is megtudtuk, hogy koradélután Kocson egy rendkívüli esemény is történt, amelynek nem volt közvetlenül köze a megyére lecsapó viharhoz.

A településen egy munkagép átvágott egy gázvezetéket, ami miatt 6 embert ki kellett költöztetni az otthonából.

A gázszivárgást azóta megszüntették, a lakók hazatérhettek.