Korrupcióval vádolnak egy magas rangú volt rendőrt

Vágólapra másolva!
A főügyész egyelőre nem nevezte meg azt a volt vezető beosztású rendőrt, aki ellen vádat emeltek, de a Magyar Idők szombaton írt arról, hogy a héten emel vádat a főügyészség Ármós Sándor volt Nógrád és Pest megyei rendőrfőkapitány ellen, akit tavaly tetten érték amikor több millió forint értékű valutát vett át. A főügyész most közleményében azt írja: vesztegetéssel, és külföldi hivatalos személlyel kapcsolatban elkövetett üzérkedéssel vádolnak egy volt vezető beosztású rendőrt.
Vágólapra másolva!

A férfi a vád szerint, amikor a pénzt átvette, az Országos Rendőr-főkapitányság állományába tartozott, de átvezénylés miatt a Belügyminisztériumban dolgozott.

Az ügyészség szerint tavaly

azt állította egy cég vezetőinek, hogy ő fog előkészíteni egy állami támogatásról rendelkező határozatot. 24 millió forintot kért azért, hogy egy dokumentumot olyan személynek továbbítsa, akinek "ráhatása van az ügyre".

Ezt a másik fél 10 millió forintra alkudta le.

A volt főrendőrt azzal is vádolják, hogy több embernek megígérte, hogy egy külföldi ismerőse utánanéz annak, hogy egyikük ellen kiadtak-e körözést. Valótlanul azt állította, hogy


A férfi a vád szerint más ügyek elintézéséért 7 millió forintot kért arra hivatkozva, hogy azt az ügyben eljáró külföldi hivatalos személynek továbbítja" - fogalmazott a főügyész, aki szerint a volt rendőr az ügyintézésért először 6 millió forintot kapott.

A volt rendőrt tavaly egy gyorsétterem parkolójában fogták el, amikor pénzt vett át.

A férfi – aki egyelőre négy társához hasonlóan szabadlábon védekezhet - 12 évet is kaphat.

A Magyar Idők szombaton azt írta: Ármós Sándort a Nemzeti Védelmi Szolgálat jelzésére fogták el,

hivatásos szolgálati viszonyát pedig április 30-án szüntette meg Áder János köztársasági elnök, miután méltatlanná vált a belügyi szolgálatra.