A kormány a gyerekvédelmi szolgálat minőségének javításán dolgozik

Vágólapra másolva!
A kormány a gyermekvédelmi szolgálat minőségének folyamatos javításán dolgozik - mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombaton a Békés megyei Doboz-Szanazugban.
Vágólapra másolva!

Czibere a XXI. Ágota (Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozója) tábor megnyitóján elmondta: idén ünneplik a gyerekvédelmi törvény létrejöttének huszadik évfordulóját. A jubileumi évnek az "Életre szóló esély" jelmondatot adták azért, mert nem csak arra törekszenek, hogy a "ma" legyen jó, hanem arra, hogy valódi esélyt tudjanak nyújtani az állami gondoskodásban élő gyerekeknek "a teljes és boldog életre".

Kothencz János, az Ágota alapítvány létrehozója, az országos találkozó vezetője - aki maga is állami gondoskodásban nőtt fel - úgy fogalmazott, napjainkra lassan végbement a "rendszerváltás" a hazai gyerekvédelemben. A kollégiumi rendszerű intézmények helyett a figyelem a nevelőszülői hálózatokra került, a fejlesztésnél egyre inkább az emberre fókuszálnak.