Soros kézen fogva vezeti Brüsszelt

George Soros - Jean Claude Juncker meeting in Brussels Brussels investor 2017 MEETING Jean Claude Juncker George Soros European Union Commission President
BRUSSELS, BELGIUM - APRIL 27: A billionaire investor George Soros (R) meets with European Union Commission President Jean Claude Juncker (L) in Brussels, Belgium on April 27, 2017. Olivier Hoslet / EPA / Pool / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A hét elején hevesen tiltakozott Frans Timmermans a Népszava hasábjain annak az állításnak a kapcsán, amely szerint Brüsszel bevándorláspolitikáját valójában Soros György migrációs terve ihlette, sőt, az unió gyakorlatilag azt hajtja végre. Az Európai Bizottság első alelnöke szerint ezek nevetséges vádak, csakhogy most a Mozgástér blog pontról pontra átvette, mit akar a spekuláns, és ehhez képest mit tett az EU. A hasonlóság megkérdőjelezhetetlen. 
Vágólapra másolva!

Egyre több jele van annak, hogy az Európai Uniót vezető liberális elit Soros György migrációs mestertervének végrehajtója - ezzel a tételmondattal kezdi írását Bunford Gerda politológus a Mozgástérblog.hu oldalon. Az elemző szerint Frans Timmermans bár nevetségesnek nevezte a Népszavában azt a feltételezést, amely szerint összefüggés van Soros György és az Unió migrációs politikája között, az elmúlt időszak ennek az ellenkezőjét bizonyítja.

Soros Györgyöt április 27-én Brüsszelben fogadta az Európai Bizottság elnöke, Jean Claude Juncker Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Olivier Hoslet / Epa / Pool

A multimilliárdos spekuláns lassan két éve, 2015 szeptemberében állt elő a bevándorlást támogató tervével. Akkor Soros az alábbi feladatokat szabta ki az Európai Uniónak:

  • A következő években évente legalább egymillió menekültet kell befogadnia, a terheket pedig igazságosan kell elosztani a tagállamok között. A bevándorlókat az első két évben fejenként 15 ezer eurónak megfelelő összeggel kell támogatni.
  • Létre kell hoznia egy globális kezdeményezést, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson Libanonnak, Jordániának és Törökországnak az ott tartózkodó összesen négymillió migráns ellátásához. Ez minimum évi 20 milliárd eurós támogatást jelent.
  • Haladéktalanul alapítania kell egy közös Menekültügyi és Migrációs Ügynökséget, amely felváltja a 28 függetlenül működő tagállami rendszert.
  • Biztonságos útvonalakat kell biztosítani a bevándorlók számára.
  • Ki kell dolgoznia a menedékkérőkre és a migránsokra vonatkozó globális standardokat.
  • A bevándorlók letelepítése érdekében mozgósítania kell az NGO-kat, az egyházakat és a vállalkozásokat is.

Mindebből az következik, hogy Soros intézményesített bevándorlást akar ráadásul úgy, hogy az EU a lehető leggyorsabban fogadja be a migránsokat. Ebbe beletartozik az is, hogy Soros György eltörölné a határokat és a nemzetállamok önállóságát is lefaragná. Ezt a lassan két éves csomagot érdemes összevetni mindazzal, amelyet Brüsszel ugyanebben az időszakban elvégzett ezen a téren.

Lássuk, hol tart most Soros terve:

  • Április elején az Európai Parlament (EP) határozatba foglala, hogy ki kell építeni a biztonságos és a legális migrációs útvonalakat.
  • Ugyancsak az EP májusi állásfoglalásában kijelentette, hogy "elvárja Magyarországtól, hogy helyezze hatályon kívül a menedékkérőkkel kapcsolatos szabályokat szigorító törvényeket". Azokkal szemben, akik nem fogadják el a kényszerbetelepítést, kötelezettségszegési eljárást kezdeményeztek.
  • Az EP a hetekben politikai megállapodást ért el az Európai Menekültügyi Ügynökség létrehozásáról. Az Ügynökség fő feladata az lesz, hogy a tagállamokkal betartassa a „közös szabályokat", illetve, hogy gyorsabbá és hatékonyabbá tegye a bevándorlást.

"Mondjon bármit is Frans Timmermans, Soros és Brüsszel harmonikus együttműködését csak az nem látja, aki nem akarja" - zárul a Mozgástér blog elemzése.