Narancssárga riasztást adtak ki a hőség miatt

időjárás, meleg, forróság, kánikula, víz, szökőkút, gyerek, pancsolás, fürdés, közterület
időjárás, meleg, forróság, kánikula, víz, szökőkút, gyerek, pancsolás, fürdés, közterület. Budapest, 2016.06.23.
Vágólapra másolva!
Fokozódik a kánikula, csütörtökre, három megyére már másodfokú, tizenhárom megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott az OMSZ.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján azt írta: továbbra is a napsütés határozza meg az időjárást, csak kevés felhőre lehet számítani;

a maximumok tovább emelkednek.

Veszélyjelzésükben azt írták: csütörtökön az északkeleti megyék kivételével szerte az országban 25 Celsius-fok, a Dél-Alföldön 27 fok körül alakulhat a napi középhőmérséklet. Tartós hőség veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyére. Budapestre és Pestre, valamint Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére szintén a hőség miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki csütörtökre.

Fotó: M.Schmidt János – Origo

A legalacsonyabb hőmérséklet 11-18 fok között alakul, napközben pedig

31-36 fokig melegszik az idő.

Csütörtökön extrém UV-B sugárzás várható, ilyenkor akár már 15-20 perc alatt le lehet égni. A meteorológiai szolgálat kérte, ha lehetséges 11 és 15 óra között kerüljék a napozást és védekezzenek a leégés ellen.

A jelenlegi előrejelzés szerint a felmelegedés pénteken és szombaton is folytatódni fog, akár 37 fok is lehet.