Zavartalan strandidő

Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Ragyogó napsütés, igazi strandidő várható. Esőre nem kell számítani. 27 és 32 fok között alakul a hőmérséklet. Front nem lesz felettünk, azonban

melegfronti hatás érvényesülhet

a melegedés miatt - írja a köpönyeg.hu.

Szerdán és csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, kevés gomolyfelhővel. Esetleg az északi tájakon alakul ki zápor, zivatar. Tovább erősödik a nappali felmelegedés: szerdán 29-35, csütörtökön már 30-36 fok valószínű.

Pénteken a napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csak elszórtan fordul elő frissítő zivatar, vagy zápor. 35 fok körüli forróság ígérkezik.

Szombaton marad a tikkasztó hőség. Ismét erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és délután már több helyen lehet zápor, zivatar. 34-35 fok körül alakul a csúcsérték.

Boldog névnapot!

Július 18. az év 199. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 167 nap van hátra.

Ma

a Frigyeseket köszöntjük.

A Frigyes 19. századi névalkotás a frigy szóból a Friedrich név magyarosítására. A Friedrich germán eredetű név, mely korábban Fridrik alakban fordult elő Magyarországon. Jelentése béke, védelem és hatalmas, uralkodó.

Távkapcsoló

21.50-kor lesz képernyőn a Született szobalányok legújabb része a TV2-n, amit a Telenovella követ. A Duna TV-n a Csak színház és más semmi ismétlése megy majd, a Comedy Centralon az Agymenők, illetve a Modern család láthatók már 18 órától. A Life TV kínálatából a Mini páros és a Kendra a csúcszon aktuális részeit választhatják azok, akik a tévé elé ülnek.