Kormánypártok: A Jobbik elnöke utasítsa Kovács Bélát!

Kovács Béla a Jobbik európai parlamenti képviselője, sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
A kormánypártok arra kérik Vona Gábort, az antiszemita Jobbik elnökét, hogy utasítsa Kovács Béla, ismertebb nevén KGBéla EP-képviselőt: jelenjen meg a nyomozóhatóságok előtt. Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője a kormánypártok nevében tartott hétfői sajtótájékoztatóján bírálta, hogy noha az EP már felfüggesztette a jobbikos EP-képviselő mentelmi jogát és az Európai Parlament, valamint a magyar ügyészség is beidézte meghallgatásra, eddig ezeknek nem tett eleget.
Vágólapra másolva!

A kémkedéssel és költségvetési csalással gyanúsított jobbikos politikus hónapok óta bujkál, legutóbbi, június 23-ára tervezett meghallgatásával kapcsolatban pedig „gyenge fedősztorit” hozott arra, miért nem tudott ott lenni - mondta a kormánypárti politikus. Az ügyben súlyos vádak fogalmazódtak meg,

Kovács Béla a gyanú szerint az oroszoknak kémkedett és pénzt szállíthatott a Jobbiknak

- tette hozzá.

Kovács Béla Fotó: Pályi Zsófia - Origo

A KDNP-s politikus emlékeztetett rá, az újabb forduló július 19-én lesz a Központi Nyomozó Főügyészségen, ha nem jelenik meg, nemzetközi elfogatóparancsot adnak ki ellene. Hollik úgy fogalmazott: reméli, a Jobbik nem süllyed erre a szintre, Vona Gábor pedig biztosra megy és utasítja az EP-képviselőt, hogy jelenjen meg a nyomozóhatóságok előtt.