Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Száraz, napos időre számíthatunk. Csak kevés gomolyfelhő képződik. Reggel 9-15, délután 25-30 fok várható. Front nem lesz felettünk.

Kedden a többórás napsütést kevés gomolyfelhő zavarja. Esetleg néhol alakul ki zápor, zivatar. 27 és 32 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Napsütéses lesz a szerda és a csütörtök is, tovább melegszik a levegő: országos hőség valószínű 30-35 fokos maximumokkal. Csak elvétve lehet frissítő zápor, zivatar.

Pénteken délelőtt már tikkasztó napsütés lesz, délután elszórtan zivatar, zápor várható. 31 és 38 fok között alakulhat a hőmérséklet, rekkenő hőség lesz.

Szombaton várhatóan

33-40 fokos csúcsértékkel tetőzhet a hőség,

vasárnapra néhány fokkal már csökkenhet a hőmérséklet. Továbbra is sok napsütés valószínű, csak kevés helyen várható csapadék.

Boldog névnapot!

Július 17. az év 198. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 168 nap van hátra.

Ma az Endréket és az Elekeket köszöntjük.

Az Endre az András férfinév magyar alakváltozata. Az Endre a magyarországi latin Endreas névváltozatból vagy a német Endres, Enders névformából származik. A Czucor-Fogarasi Nagyszótár szerint hellén (ógörög) eredetű mind az Endre, mind az András alak. Minden bizonnyal ez utóbbi latin közvetítéssel érkezett nyelvünkbe.

Az Elek vitatott eredetű férfinév, a görög Alexiosz (Alex) magyar megfelelője, más vélemény szerint azonban az ismeretlen eredetű régi magyar Velek személynévből származik.

Távkapcsoló

Hétfő este az Extrém Activityt választhatják a nézők a TV2-n, ami rögtön a Tények után kezdődik. A szórakoztató műsor után az X-Men – Az elsők című filmet vetítik, míg ebben az időben az RTL Klubon a Dr. Csont újabb része megy majd. A két pasi - meg egy kicsi kedvelőinek a Viasat3 ajánlott, egymás után négy résszel készül a csatorna 19 órától.