Továbbra is órákat kell várni Röszkén

röszke, m5, dugó, kilépés, határátkelő, határ, torlódás, eu, útdíj
Röszke, 2009. július 11. Autók torlódnak az M5-ös autópályán a röszkei határátkelőhely kilépőoldala előtt, miután a Németországból és Hollandiából hazatérő, főként török vendégmunkások miatt mintegy négyórásra nőtt a várakozási idő. A rendőrség ideiglenesen elterelte a forgalmat Tompa felé. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Továbbra is erős a forgalom a röszkei autópálya-határátkelőnél: a személyautóknak a kilépő oldalon három órát kell várakozniuk, az autóbuszok mindkét irányba kétórás sorra számíthatnak - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap délelőtt az MTI-t.
Vágólapra másolva!
Ez egy korábbi fotó, de most is hasonló dugó van Röszkén Forrás: MTI/Rosta Tibor

Huber Krisztián arról is beszélt, hogy

a Szerbia felé utazóknak érdemes a kisebb határátkelőhelyeket választaniuk, de napközben ott is kialakulhatnak torlódások.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal határinfo rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Tompa felé terelnek

A police.hu-n megjelent tájékoztatás szerint a várakozási idő csökkentése érdekében

a rendőrök a szükséges ideig, szakaszosan a Bács-Kiskun megyei Tompa felé terelik a forgalmat.

A magyar és szerb állampolgárok használhatják az Ásotthalom, a Tiszasziget, a Röszke Közúti, illetve a Bácsalmás Közúti Határátkelőhelyet. Ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Emellett bárki számára elérhető a nap 24 órájában a hercegszántói és a tompai átkelő.