Soros György érdekében írt alá a Jobbik

Soros György
Berlin, 2017. június 8. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke és a felesége, Tamiko az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini ünnepségen 2017. június 8-án. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Vágólapra másolva!
A baloldali és liberális pártokkal összefogva fordult az Alkotmánybírósághoz a Jobbik a Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek átláthatóságát biztosító törvénnyel szemben. A Jobbik 2014-ben egyébként még ügynöknek nyilvánította volna az amerikai tőzsdespekulánshoz köthető civil szervezeteket, de azóta nagyot fordult Vona Gábor alakulata.
Vágólapra másolva!

Összegyűlt az a szükséges ötven aláírás a magyar országgyűlési képviselők körében, akiknek a támogatása kell ahhoz, hogy az Alkotmánybírósághoz forduljunk ennek a törvénynek a felülvizsgálatához, a civiltörvénynek a felülvizsgálatához - minderről Gyöngyösi Márton, a Jobbik képvieselője beszélt a Simicska Lajos tulajdonában álló HírTV-ben.

Megkérdeztük a Jobbiktól, hogy valóban összegyűlt-e a megfelelő számú aláírás, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

2014-ben még sáskahadnak tartották a civileket

A külföldről finanszírozott szervezetek szabályozásának elutasításával a Jobbik teljesen szembement a korábbi politikájával. Mindez nem újdonság, mivel erre már korábban is sok példa volt. De nézzük, mit mondott a civilekről a Jobbik 2014-es programja: "A kettős mércét alkalmazó, a rendőrséget, a rendvédelmi szerveket, az önkormányzatokat hátráltató, hamis színben feltüntető jogvédő szervezetek (TASZ, Helsinki Bizottság, Amnesty Int. stb.)

ügynöki szervezetté nyilvánítását kezdeményezzük orosz minta alapján"

A „civil" jogvédő szervezetekre a cigány–magyar együttéléssel foglalkozó fejezetben is kitértek: „A Jobbik kormányra kerülve őszintén, igazságosan, de határozottan fog a probléma megoldásához, és előre jelezzük, hogy abban sem a különféle jogvédő szervezetek sáskahada, sem a többi párt álságossága, sem a nemzetközi liberális háttérhatalom dühe nem fog bennünket megakadályozni. A mi lelkiismeretünk és a mi szándékaink tiszták. Szeretnénk normális, rendezett, szigorú, igazságos és világos viszonyok között együtt élni a hazai cigánysággal. Az féljen, akinek félni valója van."

2014-ben még ügynököknek nyilvánította volna a Soros Györgyhöz köthető civil szervezeteket a Jobbik Forrás: MTI/EPA/Clemens Bilan

2015-ben még nem szerették Sorost

A Jobbik 2014-es választási programjában tehát még az szerepelt, hogy orosz mintára ügynökszervezetté nyilvánítanák a spekulánshoz köthető civil szervezeteket. Ehhez képest Vona Gáborék

a Soros György által finanszírozott CEU védelmében aláírták

a balliberális pártok alkotmánybírósági beadványát.

2015-ben Hegedűs Lorántné „Mikor utasítják ki hazánkból Soros Györgyöt és ügynökeit? Meddig folytathatja ámokfutását Soros György Magyarországon? Mikor lesznek az általa pénzelt szervezetek átvilágítva és nemzetbiztonsági kockázattá minősítve?" címmel tett fel írásbeli kérdést Orbán Viktor miniszterelnöknek.

"Radikálisból migránspárti"

"Egy elkeseredett ember kétségbeesett próbálkozásait láthatjuk. Vona Gábor egyre kétségbeesettebb akcióikkal próbálja elfedni, hogy a pártját mélyrepülésbe vitte és szétverte. Már a Jobbik szavazói is látják, hogy Vona Gábor a hatalomért és a pénzért mindenre képes, eladta a Jobbik lelkét és hátat fordított a szavazóinak.

Egy nemzeti radikális pártból egy migránspárti pártot csinált,

amely Gyurcsányékkal és a szocialistákkal együtt most éppen Soros György érdekeit szolgálja" - így reagált a Fidesz Vona Gábor egy korábbi kijelentésére.