Völner: Soros saját migrációs tervét akarja elfogadtatni az EU-val

Vágólapra másolva!
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára úgy véli, az Európai Bizottság nem minden állam ellen indított kötelezettségszegési eljárást, amely szerintük nem tartott be minden vonatkozó határozatot. Szerinte a bizottság álláspontja "egybeesik Soros György akaratával", aki a saját migrációs tervét akarja az EU-val elfogadtatni.
Vágólapra másolva!

Völner budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Magyarország ellen azért indított eljárást az uniós testület, mert az

ország képviseli a legmarkánsabb álláspontot

a kérdésben és érvényesítéséért a pert is vállalta.

Az államtitkár szerint több olyan tagállam is van, amelyik nem teljesítette vállalásait a migránsok befogadásáról: egyáltalán nem, vagy jóval kevesebbet fogadnak be, mint ígérték. Völner úgy véli,

az EU alkalmazhatatlan határozatot hozott.

Elmondta, Magyarországnak július 13-ig kellett választ adnia arra, miért nem tett eleget a határozatnak. Válaszul tíz jogi érvet küldtek az uniónak, hogy az országnak miért nem kell betartania a határozatot. A válaszadásra egyébként rövidebb ideje van Magyarországnak, mint máskor. A szokásos két hónap helyett mindössze négy hetet kapott.

Völner szerint a bizottság álláspontja az ügyben

aki a saját migrációs tervét akarja Brüsszellel elfogadtatni. Közölte: a magyar választópolgárok a népszavazáson és a nemzeti konzultációban is kinyilvánították a véleményüket. "Tisztában vagyunk" azzal - mondta -, mit gondolnak az emberek, ezért a

kormány határozottan elutasítja a kvótákat.

"Semmilyen formában nem vállaljuk a ránk kényszerített menekültkvótáknak a teljesítését és az általunk nem kívánt bevándorlóknak a betelepítését" - jelentette ki.

A kvótaperben ősszel várható döntés – zárta a sajtótájékoztatót.

Újabb eljárás

Közben az is kiderült, hogy az Európai Bizottság újabb kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, a külföldről támogatott civil szervezetekre vonatkozó törvény miatt. A testület közölte: úgynevezett hivatalos felszólító levelet küldtek Magyarországnak, és ezzel megindult az eljárás a nemrég elfogadott jogszabály ügyében, amelyet több szempontból is aggályosnak találtak. A magyar hatóságoknak egy hónap áll rendelkezésükre, hogy válaszoljanak az ismertetett kifogásokra.