Nem a CT-berendezés hiánya miatt halt meg a kislány

Vágólapra másolva!
Nem a CT-vizsgálatra való szállítás játszott szerepet annak a kislánynak a halálában, aki múlt héten hosszas betegség után halt meg a Kardiológiai Intézetben. Úgy tudjuk, a halál okát agyvérzés okozta.
Vágólapra másolva!

A kislányt nyitott mellkassal vitték át az Országos Kardiológiai Intézetből a Heim Pál Gyermekkórházba. Információink szerint a szállítás és vizsgálat folyamán a kislánnyal semmilyen szövődmény nem történt, stabil állapotban vitték vissza a Kardiológiai Intézetbe. Összetett szívfejlődése miatt többszörös műtéten esett keresztül, először a Gyermekszív Centrumban. 2004 óta kezelték külföldön és belföldön is.

Vérzéscsillapítás

Úgy tudjuk, a Kardiológiai Intézetben június 13-án a kislányon aorta műbillentyű cserét hajtottak végre, mely során súlyos szívizom-elégtelenség alakult ki. Ennek következtében először bal kamra keringéstámogató, majd jobb kamra keringéstámogató eszközt is behelyeztek a műtéti, illetve az azt követő napon. A csillapíthatatlan vérzés miatt nem tudták zárni a mellkast zárni, naponta többször vérzéscsillapítást végeztek.

Tekintettel arra, hogy felmerült idegrendszeri károsodás lehetősége, így 16 nappal a műtét után CT-vizsgálatot rendeltek el a Kardiológiai Intézetben. Mivel továbbra is vérzett a kislány mellkasa, ezért vérzéscsillapítás után nyitott mellkassal tudták a CT laborba vinni.

Nem történt semmilyen szövődmény

Információink szerint a CT szállítás és vizsgálat folyamán a beteggel semmilyen szövődmény nem történt, stabil állapotban vitték vissza a Kardiológiai Intézetbe. A koponya CT-vizsgálat után a kardiológiai intézetben neurológussal konzultáltak, majd sebész, kardiológus, intenzíves orvosok közös megbeszélésén az uralhatatlan vérzés, a véralvadásgátlás miatt további fokozódó agyvérzés miatt kénytelenek voltak a műszív-kezelést leállítani. A műszív-kezelés leállítása után a szív csak rövid ideig tudott önállóan keringést fenntartani és a kislány június 29-én meghalt.