Műanyag villával mentett életet a szabadnapos rendőr

Vágólapra másolva!
A szombathelyi szabadnapos rendőr éppen hazafelé ment, amikor észrevette a gyalogátkelőn eszméletlenül fekvő férfit. Kiderült, a férfinak hátracsuklott a nyelve, ezért egy műanyag villával szabadította fel a nyelőcsövét. Az életmentő rendőr a Tényeknek mesélte el, mi történt.
Vágólapra másolva!

Daru Dávid volt az a szolgálaton kívüli rendőr, aki megmentette az utcán fekvő fuldoklót. A törzsőrmester a Tényeknek mesélte el, mi történt, miután kiérkeztek a mentők.

A Tényeknek azt is elmondta, a fuldokló férfihoz már az előtt mentőt hívtak, hogy ő odaért volna, de mivel az oxigénhiányos állapot miatt a férfi arca kékülni kezdett, egy műanyag villával segített neki lélegezni.

„Odaléptem hozzá a száját megnéztem, a szájüregét, hogy biztosítani lehessen a légzését. Azt tapasztaltam, hogy a nyelve el van fordulva, úgyhogy

– idézte fel Daru Dávid.

Köcse Tamás megyei vezető mentőtiszt elmondta, a rendőr gyorsan és szakszerűen segített a férfin, ezzel megmentette az életét. A Tények úgy tudja, a férfi a körülményekhez képest jól van, állapota stabil.