Álrendőrként tartottak házkutatást, hogy droghoz juthassanak - videó

rendőrség, házkutatás, csalás
Vágólapra másolva!
Négy férfi adta ki magát rendőrnek, hogy aztán házkutatást színlelve több mint 3 millió forint értékű marihuánát vihessenek el egy budapesti lakásból.
Vágólapra másolva!

Egy 42 éves, egy 27 éves és két 50 éves férfi tartott házkutatást rendőrnek öltözve egy I. kerületi, Fő utcában lévő lakásban. Az ott lakó 33 éves nőtől akarták megszerezni a lakásban lévő kábítószert és pénzt.

A rendőrök ekkor érték tetten őket. Három férfit a ház előtt, a negyedik férfit és a nőt a lakásban fogták el.

A rendőrök a házkutatáskor 0,4 kilogramm marihuánát és pénzt foglaltak le. Ezután átvizsgálták a nő barátjának az autóját is, amiben 7 csomag, közel 4,5 kilogramm kábítószert találtak egy sporttáskában.

Az álrendőrök ruhájának átvizsgálásakor „Rendőrség Police" feliratú igazolványokat, jelvényeket, ruhadarabokat, játék fegyvert és bilincset foglaltak le.

A nyomozás során a rendőrök megtalálták azt a pilisjászfalui házat is, aminek az emeletén egy ültetvény volt, ahol a lefoglalt marihuánát termesztették.

A négy férfit őrizetbe vették csalás és kábítószer-birtoklás miatt, a nőt kábítószer-birtoklás miatt hallgatták ki. A rendőrség előterjesztést tett a négy férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.