Rövidesen kezdődhet az egyeztetés a Tesco dolgozóival

Vágólapra másolva!
Rövidesen megkezdődhet az egyeztetés a Tesco dolgozóinak béremeléséről a cég és a szakszervezetek között, a felek már a találkozó időpontját egyeztetik.
Vágólapra másolva!

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete, a KDFSZ közleményben arról tájékoztatott, hogy a Tesco Global Áruházak Zrt. vezetői a múlt szombati demonstráción átadott dolgozói petíciót követően találkozót kezdeményezett a szakszervezetek vezetőivel július második vagy augusztus első felére.

A KDFSZ és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, a KASZ a múlt szombaton Budapesten, a Fogarasi úti Tesco áruház előtt tartott demonstrációt, amelyen

15 ezer forintos béremelést követeltek minden szakmunkás garantált bérminimumon foglalkoztatott munkavállalónak.

A demonstráció végén petíciót adtak át a Tesco képviselőjének, amelyben szóvá tették a munkaerőhiány és a bértorlódás problémáját, valamint követelték a vállalatnál régóta dolgozó munkavállalók jobb megbecsülését, és azt, hogy a cég térjen vissza az éves bértárgyalásokhoz és béremelésekhez.

A KASZ a kereskedelemben foglalkoztatottak közül 15 ezer munkavállaló, a KDFSZ pedig a Tesco munkavállalói közül csaknem 1000 dolgozó érdekeit képviseli.