Egyszülős gyerekek nyaralhatnak augusztusban Fonyódligeten

Vágólapra másolva!
Százötven, egyszülős gyermek nyaralhat augusztusban egy héten keresztül Fonyódligeten, az Erzsébet-táborban jelképes összegért - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára, Novák Katalin.
Vágólapra másolva!

Idén jött létre először az a lehetőség, hogy az egyedül nevelő szülök jelentkezhessenek az Erzsébet-programba. Az államtitkár szerint a program iránti érdeklődés felettébb magas volt.

Novák Katalin kiemelte, hogy a kormánynak a családok a legfontosabbak, az intézkedések középpontjában ők állnak, ebbe pedig beletartoznak az egyszülős családok is.
A családi otthonteremtési kedvezmény, az ingyen tankönyv és étkeztetés, a családi adókedvezmény elérhető az egyszülős családok számára is. Az idei évtől kezdve pedig,

azok a gyerekek élveznek előny a bölcsődei felvételin, akik egyszülős családban nevelkednek.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy a kormány annak érdekében, hogy az egyszülős családok minden igényét kielégítse hatalmas segítséget kap az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítványtól. Nagy Anna az alapítvány vezetője szerint Magyarországon legalább 300 ezer egyszülős család van, amelyekben 500 ezer gyerek nevelkedik.

Az alapítvány friss kutatása szerint, az egyszülős családoknak az anyagi gondoknál is nagyobb problémát jelent az elszigetelődés és az elmagányosodás.