Simicska Lajos Indexe ezúttal a vizes vb-ről és a köztévéről hazudozott

Vágólapra másolva!
Észrevehetően nem örül különösebben Simicska Lajos újságja, az Index, hogy Magyarországon van a vízes világbajnokság, amikor csak tudja, megpróbálja lejáratni. Most éppen egy facebook-os úgynevezett trollkodást írtak meg valós hírként. Olyan trollkodást, amelyről egy újságíró, mégha egy ellenzéki propagandaoldalnál dolgozik, akkor is tudnia kell, hogy nem igaz.
Vágólapra másolva!

Megírta ugyanis az Index, hogy a facebookon keres a köztelevízió operatőröket a vízes vb közvetítésére, a hirado.hu nem sokkal később reagált a vádakra. Ez minden épeszű ember számára képtelen állítás, de az Index szerint ez valóság.

Facebookos trollkodást hozott le valós hírként

A híradó.hu-n olvasható cikkben megírták, hogy az operatőr-kereső hirdetésből egyetlen szó sem igaz. Az MTVA hónapokkal ezelőtt rendben akkreditálta kollégáit az eseményre, ahogyan egy ilyen léptékű esemény megszervezése során ez teljesen megszokott. Azt írják:

Annak az Indexnek, ami állítólag minden forrását többszörösen leellenőriz, most eszében se jutott, hogy az, hogy a FINA 2017 hivatalos megnyitója előtt két nappal toboroz munkatársakat az MTVA, álhír lehet.

Inkább lehozta, hogy se az MTVA, se a FINA magyar szervezőbizottsága nem tudja, mit csinál.

A hirado.hu oldalon olvasható, hogy ebből egy szó sem igaz.

Az MTVA, mint közvetítő másodpercre pontosan tudja, mi fog történni a pénteket követő két hétben, ahogyan a közvetítésbe bevont Antenna Hungária, valamint a FINA szervezőbizottságának szakemberei is.

Úgy fogalmazott a hirado.hu, hogy egyedül az Index gondolja azt Magyarországon, hogy egy ilyen világesemény előtt mindenkinek elment az esze és senki sem tudja, mi a feladata. A Simicska Lajos környezetébe sodródott portál most minden erővel azt sugallja, a vizes vb kudarcra van ítélve, felesleges ez a vb, inkább maradtunk volna a magunk dolgánál, úgysem megy ez nekünk.