Hét nap, három helyszín, félszáz művész és „öt év blues”

Óbudai Blues Fesztivál
Watermelon Slim
Vágólapra másolva!
Évről évre világhírű zenészek és itthoni mesterek gyűlnek össze az óbudai Zichy-kastély kertjében, hogy élő blues zenével varázsolják el a közönséget. Ez a találkozás mára a műfaj talán legfontosabb fővárosi ünnepévé nőtte ki magát. A kelet-európai blues ma nemcsak egy tradicionális műfaj, hanem eleven, kortárs művészi erő is!
Vágólapra másolva!

Az ötödik jubileumi évben július 8. és 14. között, a hét napon át tartó eseménysorozat keretében

több helyszínen is találkozhatnak a blues zene kiválóságaival, jobban megismerhetik ezt a színes műfajt és annak titkait.

A Kobuci kert, az Óbudai Turisztikai Egyesület, az Esernyős Közösségi Tér erőit egyesítve közös szenvedélyük titkaiba szeretnék a közönséget is beavatni. Az elsődleges cél egy olyan hallgatóság megszólítása, aki majd a delta-, a chicagói-, vagy éppen a southern soul-bluesból közvetlenül táplálkozó zenéket átélve tekinthet vissza saját blues kultúrájára.

Blues zongorista találkozó

Többek között a Kobuci Kertben találkoznak a blues zongoristái. Bacsa Gyula, Nagy Szabolcs és Nemes Zoli a hangszer és a műfaj találkozásának talán legfontosabb hazai szereplői mutatják be, hogy milyen is amikor ők hárman egyszerre lépnek színpadra.

Watermelon Slim (USA)

De a fesztriválon fellép az oklahomai Bill Homans vagyis Watermelon Slim (USA) az Independent Music Awards, a Toronto Blues Society, a Blues Music Award nagydíjaival és még számtalan más elismeréssel kitüntetett, élő blues-legenda. Az elmúlt évtizedekben készült tizenegy albuma mindent tud a bluesról, ami tudható, és ami nem tanítható.

Watermelon Slim Forrás: Óbudai Blues Fesztivál

Ripoff Raskolnikov (AUS-HUN)

A zenész minden bizonnyal azon kortárs alkotók egyike, akik miatt a kelet-európai blues nemcsak egy hagyományos zenei műfaj, hanem a művészi önkifejezés mindenkit megsebezni vagy éppen felemelni képes formája. A tiszteletbeli magyar bluesman ismételhetetlen művészetét és jelenlétét azonban kommentálni nem, csak megélni érdemes.

Ripoff Raskolnikov Forrás: Óbudai Blues Fesztivál

Program:

Július 12.
17:30 - Zongorista Találkozó (Bacsa, Nagy, Nemes)
19:00 - Igor Prado Band feat. Annika Chambers (BRA - USA)
20:30 - Watermelon Slim (USA)

Július 13.
17:30 - Pribojszki Mátyás Band
19:00 - Homesick Mac (SWE)
20:30 - T99- (NL)

Július 14.
17:30 - Eddie Martin (UK)
19:00 - Ripoff Raskolnikov Band
20:30 - Memo Gonzalez & The Özdemirs (USA-INT)