Kutyák öltek meg egy idős férfit

no people animal themes ANIMAL DOG pitbull pet collar one object one animal park outdoors day BLUR motion color image blurred motion head tongue dangerous blurred nobody movement outside ANIMAL LIFE animals dogs parks pitbulls pet collars color images no
Pit bull outside, blurry.
Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönt kapott az a férfi, akinek a kutyái halálra harapdáltak egy idős embert Nagyecseden. A kutyák átjutottak a drótkerítésen és gyakorlatilag szó szerint szétmarcangolták a férfi lábát. Az idős férfit kórházba vitték, de végül nem élte túl a harci kutyák támadását.
Vágólapra másolva!

A két kutya, ahogy mindig, tavaly májusban is el volt engedve az udvaron. A rossz, lyukas drótkerítésen azonban átszöktek a szomszédba egy idős férfihoz, aki akkor még el tudta kergetni egy lapáttal a két harci kutyát.

Ezután elkezdte megjavítani a kerítést, hogy ne tudjanak ismét átmenni a bull terrierek, de munka közben ismét rátámadtak. A földre esett, ahol a kutyák a kezét és a lábát harapdálták.

A lábszárát úgy szétmarcangolták, hogy látni lehetett a sípcsontját.

Miközben a kutyák harapdálták, segítségért kiáltozott, amit a szomszédjai meghallottak és odafutottak.

Végül ők kergették vissza a kutyákat és hívták a mentőket.

Sikerült megmenteniük a férfi életét, a lábát azonban a kórházban amputálni kellett.

Ezután hosszú időre fekvőbeteg lett, ezért keringési elégtelenség alakult ki nála, ami miatt nem sokkal később meghalt.

illusztráció Forrás: PhotoAlto/Jean-Louis Aubert / Altopress/Jean-Louis Aubert

A bíróság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt másfél évre ítélte a kutyák gazdáját. Börtönbe azonban nem kell mennie, az ítéletet felfüggesztették.

– mondja az általunk megkérdezett ügyvéd, Borbély Zoltán. Szerinte

Ez az eset rámutat arra, hogy a kutyatartás szabályait mindenképpen szabályozni kellene, az emberek és az állatok védelmében is – teszi hozzá.

Wirth-Veres Gábor kutyakiképző szerint olyan nincs, hogy egy kutya ok nélkül támadjon rá valakire.

Ebben az esetben valószínűleg az lehetett a kiváltó ok, hogy a férfi lapáttal kergette a kutyákat, amit ők fenyegetésnek vehettek,

aztán pedig az idős férfi meg akarta javítani a kerítést, ami kihozhatta a terrierekből az őrző-védő ösztönt, ezért támadhattak.

Wirth-Veres Gábor szerint a bull terriert harca tenyésztették ki, de az idők során sokkal inkább családi kutya lett belőle, ennek ellenére a gazdájuk és területük határozott és erőszakos védelmezése jellemzi őket.